Arató Gergely megérti, hogy a Jobbik egy jobboldali pártként máshova helyezte a hangsúlyt a pedofiltörvénynél

Arató Gergely megérti, hogy a Jobbik egy jobboldali pártként máshova helyezte a hangsúlyt a pedofiltörvénynél

Miután a Fidesz a parlamenti vitát követően szándékosan úgy módosította a pedofília elleni fellépést szigorító törvénycsomagot, hogy abban megjelenjenek a homoszexualitással kapcsolatos politikai állásfoglalások is, az ellenzéki pártok külön álláspontra helyezkedtek a kérdésben, és lesz aki elutasítja a törvényt, aki be sem megy a szavazásra, és a Jobbik, ami ezek ellenére is támogatni fogja azt.

Arató Gergely DK-s politikus – aki pártjával nem fog részt venni a szavazáson – az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, a Fidesz „gyűlöletkeltésre” használja törvényjavaslatokat, de abban egyetértés van, hogy a pedofil bűncselekmények nagyon keményen büntetendőek, és a rengeteg technikai kihívás miatt módosításra szorulnak.

Hírdetés

Arató Gergely szerint abban egyetértés van, hogy a pedofil bűncselekmények nagyon keményen büntetendőek, és a rengeteg technikai kihívás miatt módosításra szorulnak.

A Jobbik döntéséről szólva megjegyezte, el tudja azt fogadni, hogy jobboldali pártként máshova teszik a hangsúlyt. A Jobbik is úgy látja, hogy nem szerencsés összemosni a kérdést, és Arató biztos abban, hogy kormányon fognak javaslatot találni arra, hogy ezt a különbséget hogyan oldják fel.

Ander Balázst hétfőn megkérdeztük arról, miért támogatják a törvényt, a válasz itt olvasható.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »