Aranyra hajt a legnépszerűbb kínai olimpikon

Aranyra hajt a legnépszerűbb kínai olimpikon

Pénteken mutatkozott volna be a Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk kettős a pekingi téli olimpián, de nem versenyezhetnek, miután utóbbi PCR-tesztje pozitív lett. A versenynapon öt versenyszámban avatnak bajnokot.

Kettőt síakrobatikában, a női félcső döntőjét és a férfi krossz döntőjét rendezik. Előbbiben a selejtezőn már túl vannak, a legnépszerűbb kínai olimpikon, Eileen Gu kiemelkedett a mezőnyből. (A vele közös képéről említette Liu Shaoang, hogy 30 millióan kedvelték.)

Zárul a sílövők programja, a női és a férfi tömegrajtos versenyt rendezik. Pekingben az eddigi kilenc számból ötöt a norvégok nyertek meg, most sem esélytelenek, de Pjongcsangban csak két bronzérem jutott nekik ezekben a számokban.

Bajnokot avatnak férfi gyorskorcsolyában, az 1000 méteres távon.

Versenyeznek még a női kettes bobosok, curlingben a férfi bronzmérkőzést (Egyesült Államok–Kanada) és a két női elődöntőt (Svájc–Japán, Svédország–Nagy-Britannia) rendezik. Ha a britek nyernek, az lesz az első pekingi érmük.

Hírdetés

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Férfi jégkorongban ugyancsak két elődöntőt rendeznek, hajnalban (5.10) a finn és a szlovák, délután (14.10) az orosz és a svéd csapat játszik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »