Aranylabda – Karim Benzema a legjobb

Aranylabda – Karim Benzema a legjobb

A francia Karim Benzema nyerte el a France Football magazin által odaítélt és az év legjobb játékosának járó Aranylabdát.

Real Madrid's French forward Karim Benzema receives the Ballon d'Or award during the 2022 Ballon d'Or France Football award ceremony at the Theatre du Chatelet in Paris on October 17, 2022. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) (Photo by FRANCK FIFE/AFP via Getty Images)

en.as.com

Hírdetés

A Real Madrid 34 éves csatára a szenegáli Sadio Manét (Liverpool/Bayern München), valamint a belga Kevin De Bruyne-t (Manchester City) előzte meg a szavazáson, melynek során nem a naptári évben, hanem a szezonban nyújtott teljesítmény alapján született döntés. A csatár – aki tavaly negyedik volt az Aranylabda-voksoláson – Bajnokok Ligáját és spanyol bajnoki címet nyert az elmúlt szezonban, ráadásul mindkét sorozatban gólkirály lett: a BL-ben 15, a La Ligában pedig 27 találattal zárt.

File:France Football magazine.png - Wikimedia Commons

commons.wikimedia

Benzema Raymond Kopa, Michel Platini, Jean-Pierre Papin és Zinedine Zidane után az ötödik franciaként vehette át a futballvilág legrangosabb egyéni díját.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »