Áradások várhatók a napokban lehulló csapadékmennyiség miatt

Áradások várhatók a napokban lehulló csapadékmennyiség miatt

Áradásokat okozhat a következő napokban lehulló nagy mennyiségű csapadék, a Bodrogon például a másodfokú árvízvédelmi készültségi szint közelébe emelkedhetnek a vízállások – figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden közösségi oldalán.

Azt írták, a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföld egyes részein már esik az eső, a csapadékzóna fokozatosan halad északkeleti irányba. Éjszaka pedig a déli, délkeleti tájakon zivatarok is kialakulhatnak.

Hírdetés

Előrejelzésük szerint a következő öt napban az ország északkeleti, keleti harmadán várható a legtöbb eső, a lehulló csapadék mennyisége „igen nagy eséllyel” meghaladja majd a 20 millimétert. A bejegyzéshez készített infografika szerint kedd délutántól vasárnap délutánig Debrecenben 44, a Tisza-tónál 40, Szegednél 39, Miskolcon 37, Nyíregyházán 36 milliméter csapadék várható.

„Emiatt hazánk északkeleti folyói megáradhatnak, az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a következő hat napban a Sajón, a Tarnán és a Zagyván az elsőfokú árvédelmi készültségi szintet meghaladó, a Bodrogon a másodfokú árvédelmi készültségi szint közelébe emelkedő vízállások várhatók” 

– figyelmeztetett a meteorológiai szolgálat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »