Áradások országszerte: Kászonmonostoron a legdurvább a helyzet

Országszerte pusztításokat végeztek kedden a felhőszakadások, több helyen, amint a hidrológusok is figyelmeztettek, áradások voltak. Az országos katasztrófavédelem összesítése szerint tíz megyében több mint 500 háztartást érintettek az áradások, és tűzoltók segítségére volt szükség az elárasztott házakban álló víz kiszivattyúzására.

A legsúlyosabb helyzet Bákó megyében alakult ki, ahol több mint 300 háztartást öntött el a víz, ebből 150-et egyetlen településen, Kászonmonostor (Mănăstirea Caşin) községben. A kászoni Curiţa pedig egy időre megközelíthetetlenné vált, miután az ár ellepte a faluba vezető hidat. A faluban az áramellátást is meg kellett szakítani.

fotó: Oana Duhu‎ via Facebook

Kolozsváron és a környező településeken (Kisbács, Szászfenes) több mint 100 bejelentés érkezett a keddi felhőszakadás és jégeső után. Az utakon helyenként sár hömpölygött, faágak szakadtak le. Emil Boc polgármester Facebook-oldalán azt közölte, hogy a csatornahálózat egyszerűen nem bírt ezzel a hatalmas mennyiségű esővel.

Fotó: Emil Boc Facebook-oldala

A külügyminisztérium közlése szerint keddről szerdára virradó éjszaka öt embert kellett megmenteni, ám a szélsőséges időjárás nem követelt áldozatokat. A beavatkozásokban országszerte közel 4000 tűzoltót, csendőrt és rendőrt mozgósítottak. (hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »