Áprilisra halasztották a Grammy-gálát

Áprilisra halasztották a Grammy-gálát

A koronavírus-járvány újabb hulláma miatt január 31-ről április 3-ra halasztották az idei Grammy díjkiosztó gálát. További fontos változás, hogy a megszokott Los Angeles-i helyszín helyett Las Vegasba kerül át az ünnepség, amelyet közönség előtt szeretnének megrendezni.

Az Amerikai Lemezakadémia (National Academy of Recording Arts and Sciences) már január 6-án közölte, hogy az omikron variáns gyors terjedése miatt elhalasztják a Grammy-gálát, az új időpontra azonban tegnapig várni kellett.

Hírdetés

Tavaly szintén változott a dátum, akkor január helyett márciusban osztották ki a zeneipar legnagyobb presztízsű elismerésének számító díjakat, élő fellépések nélkül, előre felvett bejátszásokkal tarkítva, emiatt a nézettség is jóval alancsonyabb volt, mint az előző években, amikor a sztárok személyesen vehették át az elismeréseket. A szervezők remélik, hogy áprilisban már látványosabb gálát kínálhatnak a nézőknek, a távolságtartási szabályok betartása mellett.

Az est házigazdája ismét Trevor Noah lesz, az eseményt a tervek szerint élőben közvetíti a CBS televízió.

A legtöbb, szám szerint 11 jelölést Jon Batiste amerikai jazz-, blues- és rockzenész kapta, akire azért kevesen mertek volna fogadni. Őt követi Justin Bieber, Doja Cat és H.E.R nyolc-nyolc jelöléssel, Billie Eilish és Olivia Rodrigo pedig hét-hét kategóriában kaphat arany grammofont.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »