Áprilisban brutális zuhanás az európai autópiacon

Áprilisban brutális zuhanás az európai autópiacon

A karanténintézkedéseknek köszönhetően teljes mértékben visszaszorult az autóeladások száma Európában. A jelentős visszaesés már a márciusi hónapban kezdődött, amikor a karanténintézkedések életbeléptek, de áprilisban ez még erősebb volt a visszaesés.

Kedden az Európai Gyártók Szövetsége (ACEA) közzétett hivatalos adatai szerint, az Európai Unióban, beleértve a Nagy-Britannia és az Európai Szabadkereskedelmi Társulás államait is,

Hírdetés

áprilisban összesen 292,182 autót sikerült eladni. Ez 78,3%-al volt kevesebb az előző év azonos időszakához képest. Már márciusban is az autókereskedelem Európában 52%-al csökkent.

Az Európai Unió összes piacán az áprilisi hónapban kétszámjegyű értékű visszaesést produkáltak, a visszaesést a következő országok érezték meg leginkább: Olaszország, Spanyolország és Nagy-Britannia. Olaszországban 97,6%, Nagy-Britanniában 97,3% és Spanyolországban 96,5%-al esett vissza az autóeladás. Jelentős visszaesés történt Németországban és Franciaországban is, a németeknél ez a szám 61,1%, míg a franciáknál 88,8%-os visszaesést jelentett.

Volkswagen 75%-kal, a Renault 79,5%-kal a konkurens PSA Group pedig 82,4%-kal kevesebb autót adott el. A luxusautók piacán is jelentős az esés, a BMW-nél 68%, a Daimlernél pedig 80%.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »