Áprilisban áll bíróság elé Kuciakék gyilkosa

Áprilisban áll bíróság elé Kuciakék gyilkosa

Miroslav M., aki bevallotta, hogy ő lőtte le Ján Kuciak újságírót és menyasszonyát, Martina Kušnírovát, április 6-án áll újra a bazini Speciális Büntetőbíróság elé. A tárgyalás eredeti időpontját az új koronavírus terjedése miatt törölték. A meghallgatásra a közegészségügyi hivatal rendelete alapján szigorú intézkedések mellett kerül sor – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Katarína Kudjáková, a bíróság szóvivője.

A központi válságstáb és a közegészségügyi hivatal rendelkezései alapján szigorúbb feltételekkel lehet majd belépni a tárgyalóterembe. Csak a kiválasztott sajtótermékek munkatársait engedik be, és lehetővé teszik a hangközvetítést, amit a szenátus elnöke korábban megtiltott. „Ebben a rendkívüli helyzetben a bíróság ellenőrzi a büntetőeljárás alapelveinek betartását” – közölte a bíróság.

Hírdetés

Miroslav M. vádlott ellen további bizonyítási eljárás nem folyik, kivéve a büntetéssel és a kártérítés megállapításával kapcsolatban. Ilyen bizonyíték a pszichológiai és pszichiátriai szakvélemény. Ez alapján ítélheti a bíróság a vádlottat életfogytiglani börtönbüntetésre.

Miroslav M. már az előzetes eljárás során beismerte, hogy ő lőtte le Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát. Azt vallotta, hogy Sz. Tamással közösen követte el a gyilkosságot, aki azonban továbbra is tagadja a bűncselekményt. Miroslav M. azt vallotta továbbá, hogy Andruskó Zoltán rendelte meg a gyilkosságot. Őt 15 év börtönre ítélték az újságíró meggyilkolásáért. Ezen felül Miroslav M. bevallotta Peter Molnár vállalkozó meggyilkolását is. Alena Zs.-t és Marian K.-t vádolják azzal, hogy megrendelték Kuciak meggyilkolását. Marian K. az ügyészség szerint bosszúból ölette meg Kuciakot gazdasági bűncselekményeiről szóló cikkei miatt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »