Áprilisban 22,5 millió eurónyi állami támogatást kaptak a vállalatok

Áprilisban 22,5 millió eurónyi állami támogatást kaptak a vállalatok

A koronavírusjárvány miatti gazdasági visszaesést ellensúlyozandó, a kormány különböző támogatásokban részesíti a vállalatokat, a kis- és közepes vállalkozásokat és az egyéni vállalkozókat is, elsősorban a munkahelyek megőrzése érdekében.

A március dotációk nagyságáról korábban már beszámoltunk, annak két érdekessége volt: az abban a hónapban kiosztott pénz nyolcadát a pozsonyi Volkswagen vághatta zsebre (több mint 5 millió eurót), és a tíz legtöbb támogatást kapó cég közül hét az autóiparban tevékenykedett.

A Volkswagen áprilisra már nem igényelt vagy nem kapott támogatást, legalábbis a Transparency Interantioanl által közzétett adatok szerint. Így a múl hónap legnagyobb dotációs nyertese a kassai vasmű lett 1,57 millió euróval.

Hírdetés

A második helyen a Jaguar Land Rover van 1,16 millió euróval. A márciusi és az áprilisi listán is szerepelnek (mégpedig a top helyeken) a GeWiS Slovakia, a NIKÉ, az EKOLTECH és a Tatry Mountain Resorts. A top 20-as lista alább látható, sárgával jelöltük az autóipari cégeket:

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »