Április 3: Orbán már tényleg számolgat, közhelybombát robbantott egy tűzoltócsaládnál

Április 3: Orbán már tényleg számolgat, közhelybombát robbantott egy tűzoltócsaládnál

Úgy tűnik, van némi alapja azoknak a közvélemény-kutatásoknak, melyek szoros választási eredményeket jósolnak április 3-ra az Egységben Magyarországért nevű összellenzéki együttműködés és a kormánypártok között, ugyanis Orbán Viktor kampánymódszerei is arra utalnak, hogy a miniszterelnök kénytelen a korábbiaknál komolyabban venni a választási kampányt.

E kampány legújabb fejezetében a kormányfő a Győr-Moson-Sopron megyei Kóny községben látogatta Tóth Gábor tűzoltót, feleségét, Pálmát és három gyermeküket, akik a falusi CSOK-ból újították fel házukat. A vendégségről videót is feltöltöttek Orbán Viktor közösségi oldalára. A három gyermek ajándékot is kapott a miniszterelnöktől.

Orbán Viktor látogatása persze nem volt önzetlen, valójában két dolgot szolgált:

  • egy képen akart szerepelni egy olyan emberrel – a tűzoltóval – aki a társadalomban rendkívüli módon elismert személy,
  • és emlékeztetni akarta a választókat arra, hogy a kormány családtámogatási rendszere sokakon segített, például egy hős tűzoltón is.
  • Hírdetés

    Ezt nem is igazán titkolta a miniszterelnök, hiszen saját maga beszélt arról a videóban, hogy szerinte bevált az összes támogatási forma a családoknál, ezért – és itt egy választási ígéretet hallhattunk – április után, ha a Fidesz megnyeri a választást, a kormány meghosszabbítja, sőt kiegészíti és fel is erősíti a családtámogatásokat.

    Egy dologról nem beszélt sem Orbán Viktor, és ez teljesen független attól, hogy valaki kap-e anyagi támogatást vagy kedvezményes hitelt a családalapítása mellé: ez pedig a tűzoltók fizetése és életpályája.

    A nyugodt családi élethez és a kiszámítható, kielégítő egzisztenciához ugyanis nem elegendő a családtámogatási rendszer, ahhoz évtizedes távlatban mérhető, megfelelő jövedelem és munkakörülmény is szükséges.

    Jelenleg ugyanis is egyátlagos tűzoltó havi nettó fizetése 160-170 ezer forint körül mozog, így a szakszervezetek szerint a legtöbb tűzoltó másodállást kénytelen vállalni, hogy el tudja tartani valahogy a családját.

    Ehhez jön még hozzá, hogy Orbán Viktor 2011-ben eltörölte a szolgálati (korkedvezményes) nyugdíjat, így a különösen nehéz fizikai munkát végző, és pszichésen is leterhelt tűzoltók 40-50 évesen lerokkannak ahelyett, hogy a korábbi gyakorlatnak megfelelően nyugdíjba vonulhassanak.

    Talán nem véletlen, hogy ezekről nem esett szó.


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »