Apáti István: Napelemet a cigánytelepek házaira!

A korábbi 8 milliárd helyett már 91 milliárdot fog kidobni a kormány az ablakon felzárkóztatás címén

Arra kéri a Jobbik a kormányt, hogy gondolja át a cigányság „integrációjára” szánt forrásokat. Apáti István, az ellenzéki párt szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján szóvá tette, hogy a kormány a korábbi 8 milliárd forint helyett a következő négy évben 91 milliárd forintot szán felzárkóztatásra. Értékelése szerint ez gyakorlatilag bújtatott szavazatvásárlás, amire „semmi pénzt nem sajnálnak”. A jobbikos politikus bírálta, hogy a program részeként napelemeket lehetne elhelyezni a cigánytelepek házaira.

Szavai szerint a dolgozó emberek adókat, törlesztő-részleteket, bírságokat kapnak a nyakukba, míg akik nem tudnak, nem akarnak dolgozni és beilleszkedni, folyamatos kedvezményekben részesülnek, új lakást, lakásfelújítást kapnak.

„Ez a megtestesült választási rasszizmus” – fogalmazott, kifejtve: a kormánynak szerinte addig fontos egy közösség sorsa, amíg a szavazatát megkapja. Zoom Apáti István kifogásolta azt is, hogy a programban kötelező közreműködő partner az Országos Roma Önkormányzat, ami értékelése szerint önmagában garancia arra, hogy törvénytelenségek, szabálytalanságok lesznek. Azt kérte, hogy a forrásokat olyan célokra fordítsák, ahol hasznosulnak. Személyes tapasztalatai szerint ugyanis a korábbi telepfelújítások jelentős részében eltűntek a parketták, faanyagok, nyílászárók.

MTI nyomán kuruc.info

A sajtótájékoztató videófelvétele ITT

Farkas Flóriánnak gyönyörű házai vannak, remélhetőleg mindre jut egy-egy napelem. Mert megérdemli!

 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »