Apáti István: Ítéletnap

Hazánk legszebb és egyben legnehezebb helyzetben lévő részére, a szatmári térségre ma kora hajnaltól kezdődően egészen a reggeli órákig lecsapott egy elképesztő károkat okozó vihar.

Felhőszakadás,a galambtojástól az alma méretűig terjedő heves, kitartó jégeső pusztított. A szupercella nevű viharzóna Békés megye irányából felénk haladva legalább 200-300 km (!!!) hosszan maradt fenn és Kárpátalja felé “mozgott” tovább.

A gépjárművekben, a házakban és a mezőgazdaságban rettenetesek a károk. Sokaknak az egyetlen vagyonában, a családi házában keletkezett a százezrestől a több milliós nagyságrendig terjedően kár. Állítólag Rozsály községben alig maradt ép tetőszerkezetű épület.

Szatmár legjelentősebb munkaadóit, a gazdákat több milliárdos csapás érte. A kárfelmérés még most kezdődött, de szemrevételezés alapján is megállapítható, hogy a zöldség- és gyümölcs kertek, ültetvények gyakorlatilag szőnyegbombázás utáni állapotban vannak.Azonnal indulok és minél több károsulttal találkozom, személyesen győződök meg a kialakult helyzetről, bár, amit magam körül látok itt, Mátészalkán az is borzasztó.

Már most pártállástól függetlenül arra kérek minden országgyűlési képviselőt, hogy minél gyorsabban segítsen a károsultakon. Rozsályban és mindenhol, ahol szó szerint nem maradt fedél az emberek feje felett, azonnal tetőfóliára van szükség, hogy legalább az emberek még meglévő vagyona ne essen a természeti csapás áldozatául.

Később még fotókkal és friss hírekkel jelentkezem.

 

dr. Apáti István

országgyűlési képviselőJobbik Magyarországért Mozgalom

Forrás: Apáti István idővonala 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »