Apát és fiát ölte meg egy telefonért

Apát és fiát ölte meg egy telefonért

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy baltával két embert ölt meg, majd testüket felgyújtotta. A fiatalabbik, 18 év alatti sértett testének meggyújtásakor még élt.

Hírdetés

A vádirat szerint a két sértett – apa és fia – egy nagykőrösi romos tanyaépület rendbe hozásán dolgoztak 2020 márciusában. A tizennyolc év alatti fiú egyik karja születési rendellenesség miatt csökevényesen fejlődött.

2020. március 31-én, a délutáni órákban az elkövető éppen a tanya mellett kerékpározott el, és szóba elegyedett a sértettekkel, akik cigarettával is megkínálták. Az elkövető beállt segíteni a sértetteknek fát vágni, így került hozzá egy balta.

Miután a férfi meglátta a fiatalabbik sértett övtáskáját – azért, hogy értékeiket megszerezze – a baltával, a tanya melléképületében, hátulról fejbe verte. Ezután magához vette az övtáskából a sértett mobiltelefonját, a házba ment és ott az idősebbik sértettet is legalább négy ízben fejbe vágta a baltával.

Ezt követően értékek után kutatott, majd mielőtt elhagyta a tanyát mindkét testet meggyújtotta, hogy így tüntesse el a cselekményének nyomait. A fiatalabbik sértett testének meggyújtásakor még élt.

Éjszaka az elkövető visszatért és éghető anyaggal locsolta le a már élettelen testeket, majd ismét meggyújtotta őket.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai néhány nap alatt elfogták az elkövetőt, aki ellen a Pest Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember-, illetve a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »