Apáik útján: már 13-14 évesen nekiláttak rabolgatni a cigánytaknyok

Apáik útján: már 13-14 évesen nekiláttak rabolgatni a cigánytaknyok

Apáik útján: már 13-14 évesen nekiláttak rabolgatni a cigánytaknyok

A fiatalkorú elkövetők viperával, gázspay-vel, más esetben késsel támadták meg a hozzájuk hasonló korú gyerekeket azért, hogy az értékeiket megszerezzék – olvasható az ügyészség közleményében.

Hírdetés

A vádirat szerint a két – elkövetéskor 13, valamint 14 éves – fiú két alkalommal, 2017. szeptember 24., majd szeptember 27. napján támadott meg 13-15 év körüli kiskorúakat azért, hogy a telefonjaikat, és pénzüket megszerezzék.

A fiatalabb támadó ezen túlmenően, a két esetet megelőző napokban is elkövetett egy hasonló rablást. Mindegyik esetben a Budapest IX. kerület, Hídépítő utcánál lévő régi vásárcsarnok romos épületénél szemelték ki az áldozatokat, akikhez – egy esetben négy ismeretlen fiatal férfi társukkal együtt – odamentek, majd viperával, gázspray-vel fenyegetve követelték tőlük az értékeiket. Aki ellenkezett, azt bántalmazták, volt olyan kiskorú, akit a két fiatalkorú ököllel ütött, majd miután földre került, ott tovább rugdosták. A fiúnak végül vérző fejjel sikerült elmenekülnie a támadói elől.

Egy másik esetben a 13 éves elkövető kést szorított az egyik kiskorú sértett combjához, és úgy követelte tőle az értékeit.

Az ügynek összesen nyolc kiskorú sértettje van, akiktől a fiatalkorú vádlottak vagy együtt, vagy a 13 éves rabló egyedül, erőszakkal, vagy fenyegetéssel elvette, illetve megpróbálta elvenni az értékeit.

A két fiatalkorú elkövetőt a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege több rendbeli – részben csoportosan, felfegyverkezve elkövetett – rablás bűntettével, illetve kísérletével vádolja.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »