Anyagilag sem járnak rosszul a határvadászok

Az illegális migrációs nyomás növekedése miatt a kormány augusztus 10-én döntött arról, hogy háromezer új rendőrrel növelik a határvadászszázadok létszámát. A toborzás csütörtökön kezdődött el.

A határvadász-állomány tagságának alapfeltétele, hogy a jelentkezőknek be kell tölteniük a 18. életévüket, magyar állampolgárnak kell lenniük és magyarországi lakóhellyel kell rendelkezniük. Kritérium továbbá a büntetlen előélet és legalább érettségivel rendelkezniük kell.  A leendő határvadászokra ezt követően pszichológiai és alkalmassági tesz, illetve fizikai felmérés vár, amit a környezettel kapcsolatos tanulmányok követnek. 18 és 55 év között férfiak és nők jelentkezését is várják. Határvadászként az első két hónapban bruttó 150 ezer forintot lehet keresni havonta, a második hónaptól viszont már 220 ezer forintos bért kínálnak számukra. Erre jöhet még nyelvvizsga-, éjszakai- és készenléti pótlék, túlóraszolgálat, cafeteria, amely évente 200 ezer forint lehet, lakhatási támogatás, ruhapénz, utazási kedvezmény és kedvezményes mobiltarifa is.

Az illegális migrációs nyomás növekedése miatt a kormány augusztus 10-én döntött arról, hogy háromezer új rendőrrel növelik a határvadászszázadok létszámát. A toborzás csütörtökön kezdődött el. Elindult az ezzel kapcsolatos rendőrségi Facebook-oldal is, az érdeklődők ahttps://www.facebook.com/hatarvadaszkepzes címen tájékozódhatnak és tehetik fel kérdéseiket a képzésről. Emellett a már korábban aktivált https://twitter.com/police_hu oldalon is találhatnak információkat.

A rendőrség a 06-80-203-983-as, ingyenesen hívható telefonszámon is tájékoztat a határvadászképzésről.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »