Antoine Griezmann elhagyja a Barcelonát – hírek az utolsó percekről

Antoine Griezmann elhagyja a Barcelonát – hírek az utolsó percekről

Valóban az utolsó órák telnek a 2021-es nyugat-európai átigazolási időszakból, bár akad még kiskapu – elfogadható az olyan szerződési dokumentáció, amelyet postáztak augusztus utolsó napján, de csak másnap ér oda.

A nap folyamán keringett néhány őrültnek tűnő pletyka, de azért kezdenek kiegyenesedni a szálak.

A Real Madrid leigazolta Eduardo Camavingát a Rennes-től, a 18 éves, hányatott sorsú, de valóban zseniális középpályást a PSG orra elöl vitte el a királyi klub, állítólag 30 millió euró körüli áron.

Ugyanakkor Kylian Mbappé ügyében nincs előrelépés, valószínű, hogy jövő nyáron szerezheti csak meg a Madrid a francia világbajnokot, igaz, akkor ingyen, ha addig nem ír alá újabb szerződést. Most hiába srófolta a Real Madrid az árat végül 200 millió euró fölé, a PSG mindenre nemet mondott.

Állítólag – a Le Parisien értesülései szerint – Kylian Mbappé elutasította a PSG 2024 -ig évente 45 millió eurót garantáló ajánlatát, amely a klub legjobban fizetett játékosává tette volna. A Marca délután közölte a világ legjobban kereső tíz játékosának névsorát – nyilván nem saját forrásból, tekintve, hogy az összegeket dollárban adták meg –, ebben három PSG-csatár szerepelt az első hatban, Mbappé (hatodik), Neymar (második) és Lionel Messi (első). Ha a mostani, számításaink szerint a korábbihoz képest legalább 300 százalékos fizetésemelés a legjobban kereső játékossá emelte volna Mbappét, az egyszersmind azt is jelenti, hogy világrekord összegre mondott nemet.

Hírdetés

A PSG ugyanakkor – portugál és francia források szerint – megszerezte a 19 éves Nuno Mendest, a Sporting CP balhátvédjét, akit posztján a világ legjobb fiatal játékosának tartanak. Nagyon valószínű, hogy a spanyol válogatott Pablo Sarabia így mehet a PSG-től, kölcsönbe, a Sportinghoz.

Közben az RB Leipzig véglegesítette Ilaix Moriba szerződtetését a Barcelonávól, a katalán klub eladta a Emerson Royalt a Tottenhamnek, A Spursnél rögtön szójátékot gyártottak a Royal, vagyis királyi névből. Ray Manajt a Barcelona kölcsönadta az olasz Speziának.

A nap folyamán egymás után röppentek fel a hírek, kiket vinne a Barcelona az utolsó pillanatban. Dani Olmót nem tudta megvenni az RB Leipzigtől, az utolsó órákban is dolgoznak egy Antoine Griezmann–Joao Félix cserén, de az Atlético Madrid nem akarja adni a portugált. Ennek ellenére a francia világbajnok közel áll ahhoz, hogy kölcsönben visszatérjen az Atlétihez. Sőt, a spanyol AS a francia L’Équipe-re hivatkozva azt köztölte, hogy megszületett a megállapodás, Simeone együttese kölcsönveszi Griezmannt. A Barca viszont szeretné kölcsönvenni a Sevillától Luuk de Jongot.

Maradva az Atléticónál, a klub kölcsönadta a Chelsea-nek Saúl Niguezt. A londoni Kékek ugyanakkor nem tudták megszerezni a Sevillától Jules Koundét.

A Leeds United megszerezte a Manchester United walesi középpályását, Daniel Jamest. A West Ham Unitednél játszik majd a horvát Nikola Vlasic.

A Gazzetta dello Sport közölte a nap legfontosabb olasz átigazolásait: Caputo a Sassuolóból a Sampdoriába, Messias a Crotonéból az AC Milanba, Adli a Bordeaux-ból az AC Milanba, Maksimovic a Napoliból a Genoába, Caicedo a Lazióból a Genoába, Tourè a Nantes-ból a Genoába, Brekalo a Wolfsburgból a Torinóba, Caprari a Sampdoriából a Veronába, Keita Baldè a Monacóból a Cagliariba, Anguissa a Fulhamból a Napoliba, Dragusin a Juventusból a Sampdoriába, Koopmeiners az AZ-ből az Atalantába.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »