Antiszemita gyilkos lett a francia ügyész szerint egy 89 éves zsidó rendszeresen átjáró szomszédja

Antiszemita indíttatásból lökhettek ki egy 89 éves francia férfit az ablakon Lyonban, ezért a rendőrség pénteken kiterjesztette a vizsgálatot a gyilkosság ügyében – közölte a kelet-franciaországi város ügyésze.

"A közösségi hálón terjesztett és az ügyészség tudomására jutott adatok alapján a testület úgy döntött, kéri a vizsgálóbírókat, a bírósági beadvány elkészítésekor vegyék figyelembe az áldozat meghatározott etnikumhoz, nemzethez, rasszhoz vagy vallás felekezethez tartozása jelentette súlyosbító tényezőt" – közölte Nicolas Jacquet.

A 89 éves férfit holttestére május 17-én este Lyonban az előtt a lakóház előtt találtak rá, amelyben lakott.

Hírdetés

A férfi 51 éves szomszédját gyanúsítják azzal, hogy kilökte az idős férfit a tizenhetedik emeletről, miután összevitatkoztak. A feltételezett elkövetőhöz az áldozat rendszeresen átjárt. A gyanúsított előzetes letartóztatásba került.

Az Antiszemitizmus Elleni Nemzeti Iroda (BNVCA) nevű szervezet már vasárnap közölte, hogy magánvádlóként szeretne fellépni az ügyben.

A szervezet felidézte, hogy a történtek emlékeztetnek egy korábbi esetre: a 65 éves ortodox zsidó Sarah Halimit 2017-ben 27 éves szomszédja súlyosan bántalmazta, majd Allahu akbar kiáltással lehajította az erkélyről. Gyilkosának felelősségre vonása azért maradt el, mert az igazságszolgáltatás beszámíthatatlannak minősítette az elkövetőt, aki a tette előtt kábítószert fogyasztott.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »