Antiszemita bekiabálásokért büntették az NBIII-as klubot

Nézőnként hatezer forintos büntetést kapott a Tatabánya NB III.-as csapata az MTK II ellen május 8-án lejátszott meccse miatt – írja a Csakfoci.hu. A büntetést a klub szerint a szurkolók antiszemita megnyilvánulásai miatt kapták.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága az MTK-t 50 ezer, a Tatabányát 300 ezer forintra büntette – írja a csakfoci.hu. Az eset önmagában nem szokatlan, mármint az, hogy a szövetség büntet egy-egy csapatot. Az már inkább meglepő, hogy egy harmadosztályú klub, nevezetesen a Tatabánya ekkora büntetést kapjon.

A május 8-án az MTK otthonában rendezett találkozó megtekintése ingyenes volt. Ennek ellenére, még kisebb túlzással se lehet azt mondani, hogy telt ház lett volna. A számítások szerint ötven néző látogatott ki a találkozóra. Az MLSZ azonban úgy vélte, hogy a vendégdrukkerek „becsmérlő és hátrányosan megkülönböztető magatartást mutattak”.

„Várjuk a szövetségtől az írásos határozatot, azután döntünk a fellebbezésről” – nyilatkozta az MNO-nak Veér Zoltán, a tatabányai klub titkára. Mint mondta, korábban már kapott a klub egy 100 ezer forintos büntetést, akkor a szurkolók (szintén idegenben) Csányi Sándor MLSZ-elnököt küldték el melegebb éghajlatra. Arra a kérdésre, hogy mi az oka a példátlan, 300 000 forintos büntetésnek, elmondta, hogy ugyan ő mérkőzés közben nem figyelte, mi történik a pályán kívül, de feltehetően a csapatot mindenhova elkövető szurkolók antiszemita megjegyzéseket tettek az MTK csapatára.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »