Antall Péter: nem politikai ok miatt mondtak fel Szertnek

Az Antal József Tudásközpontban kirobbant elbocsátási ügy miatt perelni fog az elnök, aki reagál volt beosztottja vádjaira.

Antall Péter beperli Szert Boglárkát, derül ki az Atv.hu-nak adott interjújából. Az Antall József Tudásközpont vezetője reagált azokra a kijelentésekre, melyeket lapunknak tett a központból elbocsátott Szert. Utóbbi szerint erősen a kormány felé húz Antal Péter, az általa vezetett intézmény ugyanis 600 millió forintot kap a Miniszterelnökségtől évente. Antall viszont az interjúban kifejti, Szert Boglárkának nem azért kellett mennie, mert megvédett egy munkatársat, aki lájkolta Facebookon az olimpiaellenes aláírásgyűjtést. Hanem egyrészt a szervezetben zajló átszervezés miatt, másfelől azért, mert rendszeresen késett, és egy ízben otrombán szidalmazta őt és családját szemtől szemben. Mint mondja, szóban többször, de írásban is figyelmeztette már Szertet, és nem kirúgásról van szó, hanem a munkavégzés alól mentette fel, amikor a hölgy már a felmondási idejét töltötte.

Antall nem látja aggályosnak a helyzetet, ami miatt kirobbant az egész ügy. Mint ismert, az elnök jelezte Facebookon: a központban dolgozó munkatársak ne lájkolják a budapesti olimpiát támadó posztokat. Kiemeli, nem utasítás, kérés volt a részéről, hogy a munkatársak ne foglalkozzanak belpolitikai ügyekkel, de szerinte ez nem nyomásgyakorlás. Szert Boglárka ezt követően egy vezetői értekezleten megvédte kolléganőjét, akit szerinte Antall megalázott egy lájk kapcsán. Szert úgy véli, az udvaroncok, lakájok, az udvari beszállítók túlbuzgósága van jelen a tudásközpontban, és neki emiatt kellett távoznia. Antall viszont tartja, hogy ő amiatt szólt az említett kolléganőnek, mert előre látta, hogy a hölgy majd aktívabban részt vesz az olimpiaellenes kampányban, ez pedig rossz fényt fog vetni az intézetre, belesodorja őket a belpolitikai csatározásokba.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »