Ángyán József: Olajspekulánsok akarják megszerezni a magyar földet

Az olajspekulánsok akarják megszerezni a magyar földet Ángyán József szerint. A második Orbán-kormány volt szakállamtitkára Kishantoson egy konferencián beszélt a fenntartható mezőgazdaságról. Véleménye szerint az állami földárverések miatt uniós kötelezettségszegési eljárás is indulhat Magyarország ellen. A földgazdálkodást a Greenpeace is aggályosnak tartja.

„Egy átlag répa – azért a répát hozom, mert azt még egy miniszter is felismeri –, tehát egy átlag répa, mire a földtől az asztalra kerül, 1847 km-t utazik. Egy sárgarépa.” – Kishantoson, a fenntartható mezőgazdaságról szóló műhelybeszélgetésen figyelmeztette a résztvevőket Ángyán József, hogy a földnek a helyi gazdák kezében lenne a helye. A volt államtitkár szerint az állami földárverések miatt hamarosan európai uniós kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen.

A folytatás, illetve a teljes cikk videóval elérhető ITT

Forrás: hirtv.hu

2012-es videó Ángyán professzorral a maffiáról, nevesítve…

sokkaljobb-kommentár: Bizony ez nagyon igaz lehet. A Délvidéken a magyar gazdák szerb államtól bérelt földjeit elvették, és odaadták az araboknak. Hiába mondták az ottani magyar gazdák, hogy hitelből gépesítettek, amit nem fognak tudni visszafizetni, ha elvesztik a földjeiket, nem hatódott meg a szerb mezőgazdasági miniszter. Azt mondta, hogy mehetnek napszámba az arabokhoz. Napszámból megélni is nehéz, de géphitelt törleszteni meg képtelenség. A Délvidék pedig itt van a magyar határ mellett. Pásztor István, a Fidesz agyontámogatott vajdasági pártvezére nem szólalt fel értük! Nem szólt ő a temerini fiúkért se.

Békéscsaba, 2017. március 20.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: Napjainkban ott tartunk, hogy ma történik egy botrány, és erről zeng a sajtó! Másnap következik egy még nagyobb botrány, és az előző napi botrányt már el is felejtettük. Az elszegényedést úgy árulja a piacon a kormánypropaganda, hogy Magyarország erősödik! Holott csak a korrupció erősödik, de az nagyon! Erre ékes példa a vizes vébé esete! A tervezett 24,5 milliárdos költségkeret úgy elszállt, mint a sóhaj! Már 100 milliárd forint felett nyargal, de a vizes vébé kezdetéig még sok víz lefolyik a Dunán, és sok adóforintunk tűnik el ennek ürügyén. Ilyenkor sóhajt fel a magyar, hogy De jó, hogy nem mi rendezzük a 2024-es olimpiát!” (Részlet az Ez már több mint amnézia című írásból)

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »