Angolában is vígan fajtalankodhatnak az "LMBTI-emberek"

Az egyetlen angolai "LMBTI-szervezet", az Írisz Szövetség üdvözölte, hogy a dél-közép afrikai ország parlamentje által a héten elfogadott új büntető törvénykönyv már nem tartalmazza az azonos nemű emberek közötti kapcsolatok büntethetőségét.

Még sok tennivalónk van, de fontos, hogy megünnepeljünk minden egyes eredményt, és ez csak az egyike az elkövetkezendőknek – írta Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében az Írisz Szövetség.

Az előző angolai büntetőtörvénykönyv 1886 óta volt érvényben, és azt követően sem változtatták meg, hogy az afrikai ország 1975-ben elnyerte függetlenségét Portugáliától.

Hírdetés

Az előző büntetőtörvénykönyv – a homoszexualitásra utalva – még tartalmazott olyan büntetési tételeket, amelyek hat hónaptól három évig terjedő kényszermunkával büntette azokat, akik természetellenes cselekményeket gyakoroltak. Számos afrikai ország törvénye alkalmazza e kifejezést az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatok bűncselekményekké nyilvánításához.

Az angolai parlament szerdán fogadta el az ország új büntetőtörvénykönyvét, amely az abortuszra sem tartalmaz büntetési tételt.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »