Andy Vajna nagyot nyert a Class FM leállításával

Andy Vajna nagyot nyert a Class FM leállításával

Országosan a Kossuth és a Petőfi a leghallgatottabb rádiók, Budapesten a Sláger FM – derült ki a TNS Hoffmann és a Mediameter méréséből.

Bár Magyarországon hivatalos hallgatottságmérés nincs, a TNS Hoffmann és a Mediameter konzorciuma önszorgalomból folyamatosan vizsgálja a rádiós piac változását. Decemberben a szokásosnál kétszer nagyobb, a novemberi adatfelvétellel együtt 5541 fős mintán végeztek kutatást, hogy pontos képet kapjanak arról, melyik adókhoz pártolt át a Class FM közel 2,3 milliós hallgatótábora – írta a Kreatív. 

A friss eredményekből kiderült, hogy országosan a közmédia adói vezetnek, ami nem csoda, hiszen a Class FM megszüntetése után csak ezeknek a rádióknak maradt országos lefedettsége. A Kossuthot és a Petőfit a Rádió1 és a Music FM követi a dobogón, majd Sláger FM, Dankó Rádió, Klubrádió, Rádió Rock, Bartók, Lánchíd, Info, Klasszik, Jazzy, Karc a sorrend.

Hírdetés

Elemzésükben azt írják, az adatok szerint megismétlődött az októberi sorrend „azzal a két lényeges különbséggel, hogy természetesen a Class FM eltűnt, illetve a Rádió1 nagyot lépett fölfelé.”

A fővárosi hallgatottság esetében a Sláger FM, Music FM, Rádió 1 az élboly, utánuk Kossuth, Petőfi, Klub, Rock, Info, Klasszik, Bartók, Jazzy, Dankó, Lánchíd és Karc zárja a sort. Budapesten a Rádió 1 és a Sláger FM nyerte a legtöbbet a Class FM elhallgattatásával.

Andy Vajna rádiója országosan csaknem félmillió hallgatót szerzett, köszönhetően többek között a vételi körzet kibővítésének, és a Sebestyén Balázs nevével fémjelzett, egykori Class FM-es műsor, a Morning Show leigazolásának. A Rádió 1 mellett a Petőfi profitált sokat a piac átalakulásából. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »