Andruskó: Kočner utasítására én közvetítettem a Kuciak-gyilkosságot Alena Zsuzsová és Szabó között

Andruskó: Kočner utasítására én közvetítettem a Kuciak-gyilkosságot Alena Zsuzsová és Szabó között

Nyitókép: SME/Jozef Jakubčo

Csuklyával a fején, golyóálló mellényben érkezett meg a bazini Specializált Büntetőbíróságra Andruskó Zoltán. A férfit még 2019 decemberében ítélték el 15 évnyi börtönbüntetésre a Kuciak-gyilkosságban való részvételért, miután elfogadta a felkínált vádalkut.

A tárgyalás kezdetekor Andruskó fejéről levették a csuklyát, ettől fogva a sajtó képviselői nem készíthettek róla felvételt.

Bocsánatkéréssel kezdte

„Először engedjék meg, hogy személyesen is bocsánatot kérjek Kuciakéktól és Kušnírová asszonytól. Nagyon sajnálom a történteket. Nem tudom, hogyan tehetném jóvá, talán nem is lehet, de mindent megteszek, hogy helyrehozzam a dolgokat a vallomásommal”

– kezdte Andruskó a vallomástételét.

Elmondása szerint Zsuzsovát nyolc-kilenc évvel ezelőtt ismerte meg a Pokec társkereső oldalon. Andruskó megerősítette, hogy Szabót és Marčekot is ismeri, Marčekkal 2016-ban Szabón keresztül ismerkedett meg.

„Kočnert személyesen nem ismerem, csupán Zsuzsová elbeszélése alapján, aki sokszor dicsekedett azzal, hogy miféle ismerőse van”

– tette hozzá Andruskó.

Basternák László meggyilkolását is Zsuzsová rendelte meg

Andruskó vallomásában arról is említést tette, hogy Zsuzsová rendelte meg az egykori ógyallai polgármester, Baternák László meggyilkolását is.

 „Féltem, de nem is Zsuzsovától, hanem azoktól az emberektől, akik mögötte álltak. Tudtam, hogy Zsuzsová mire képes. Amiben tudtam, segítettem neki, még a mellplasztikájára is én kölcsönöztem neki pénzt, amit azóta sem adott meg”

Hírdetés

– folytatta Andruskó, mire Zsuzsová nevetni kezdett.

Žilinka megöletésére 20 ezer eurónyi előleget kapott Zsuzsovától

„Zsuzsová azt mondta nekem, hogy Kočner nem tud megegyezni Žilinka ügyésszel. Felhívott, és 20 ezer euró előleget adott az eltávolítására. Féltem, hogy megölnek, ezért elfogadtam a pénzt. Zsuzsová azt akarta, hogy külföldről szerezzek valakit, aki elintézi Žilinkát”

– mondta Andruskó.

“Én közvetítettem a Kuciak-gyilkosságot Kočner utasítására”

Andruskó elmondása szerint amikor vissza akarta adnia Zsuzsovának a 20 ezer eurót, amelyet Žilinka meggyilkolásáért kapott előlegben, Zsuzsová azt mondta neki, hogy könnyebb feladata van számára az ügyésznél, mégpedig Ján Kuciak újságíró eltávolítása.

„Kočner utasítására én közvetítettem a Kuciak-gyilkosságot Alena Zsuzsová és Szabó között”.

A Kuciakkal kapcsolatos információkat Alena Zsuzsovától kapta, majd Tomáš Szabónak és Marčeknekt továbbította azokat.

Miután Zsuzsová megtudta, hogy nem csak Ján Kuciakot, de Martina Kušnírovát is megölték, rendkívül mérges lett.

Zsuzsová megrendelés szerint Kuciaknak úgy kellett volna eltűnnie úgy, hogy soha senki ne találjon rá. Ezt Andruskó továbbította is Szabónak, de a kérést nem teljesítették, mert Szabó attól félt, hogy egy esetleges közúti ellenőrzés során megállítják az autójukat, és megtalálják náluk Kuciak holttestét.

Az egyezség szerint Andruskónak egy üzenetet kellett küldenie Zsuzsovának azzal, hogy defektet kapott – ezzel jelezvén, hogy a gyilkosság megtörtént.

A kettősgyilkossággal kapcsolatban megjegyezte, hogy a két férfi elmondta neki, volt ott egy nő is, akit meg kellett ölniük.

„Tomáš megpróbálta részletesen elmondani, mi történt, de én hallani se akartam”.

Folytatjuk!

Aktuality.sk/SME/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »