Andrej Kiska államfő az elnöki palotában fogadta utódját

Andrej Kiska államfő az elnöki palotában fogadta utódját

Andrej Kiska leköszönő államfő kedden az elnöki palotában fogadta utódját, Zuzana Čaputovát. A hivatal átadásáról beszéltek, és egyben megegyeztek a kölcsönös együttműködésről is. Čaputová elmondása szerint jelenleg a június 15-én sorra kerülő beiktatására készül. Ezen kívül tovább építi a tanácsadói csapatát és tervezi az első külföldi útjait.

Kiska elmondta: bár korábban már találkoztak az elnöki palotában az újonnan megválasztott elnöknővel, most hivatalosan is fogadta őt. „Az elnök asszony néhány nap múlva átveszi a hivatalt, és örülök, hogy szívességet tehettünk neki és az egész csapatának. Rendelkezésükre bocsátottuk a melléképületben lévő irodahelyiségeket, ahol a csapata dolgozhat” – tette hozzá.

Hírdetés

Kiska elmondása szerint az elnöki hivatal jelenlegi alkalmazottainak döntő többsége az ő távozása után is marad.

„Az elnöki hivatal átadása olyan légkörben zajlik, amilyet talán én is kívántam volna öt évvel ezelőtt. Konstruktív módon együttműködünk annak érdekében, hogy fennmaradhasson a kontinuitás” – mutatott rá az államfő. Čaputovának azt tanácsolta, hogy a lehető legjobb tanácsadókkal vegye körbe magát. A csapatának leendő tagjaival kapcsolatban Kiska kitűnő választásról beszélt.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »