Andrea Pirlo lett a Juventus új vezetőedzője

Andrea Pirlo lett a Juventus új vezetőedzője

Alig 24 órával azt követően, hogy a Juventus kiesett a Bajnokok Ligájából, és alig 12 órával azt követően, hogy a klub menesztette Maurizio Sarri vezetőedzőt, a klub máris kinevezte utódját: az edzői pályafutását néhány napja a Juve második csapatánál megkezdő Andrea Pirlo lett az új vezetőedző.

Ez aztán a gyors előrelépés: alig tíz nappal ezelőtt nevezték ki a Juventus második csapata edzőjévé Andrea Pirlót, aki edzői pályafutásának első állását mindössze tíz napig tartotta meg, s máris előléptették: szombat este kinevezték a torinói gárda új vezetőedzőjének.

Szombaton délután a klub menesztette Sarrit s estére már ki is nevezték az utódját, a nulla vezetőedzői tapasztalattal rendelkező, ám játékosként gyakorlatilag minden elképzelhetőt megnyerő Andrea Pirlót. 

Hírdetés

A 41 éves Pirlóról a klub igazgatója, Fabio Paratici azt mondta, amikor a második csapat edzőjeként bemutatták, hogy a jövőben komoly szerepet is kaphat a klubnál – talán egyik érintett fél sem gondolta volna, hogy ez a pillanat végül ilyen hamar elérkezik. 

Olasz lapértesülések szerint Andrea Agnelli, a Juventus elnökének feltett szándéka, hogy Pirlo olyasféle szerepet töltsön be a “zebráknál”, mint Zinediné Zidane a Real Madridnál. Tény, játékosként mindketten kiemelkedő képességű kreatív középpályások voltak, ám edzőként Zidane-nak azért csak volt két év tapasztalata a második csapatnál vezetőedzőként, mielőtt a Real kispadját – először – elfoglalta volna.

Arról egyelőre nincs információ, hogy Pirlo milyen hosszú időre szóló szerződést írt alá a Juventusnál, ahol játékosként 2011–15 között szerepelt, s nyert további négy bajnoki címet, egy Olasz Kupát és két olasz Szuperkupát.

Az olasz válogatottban 116 mérkőzésen 13 alkalommal eredményes, és 2006-ban a nemzeti csapattal világbajnoki címet szerző korábbi remek középpályás a Milannal töltött tíz éve alatt nyert két bajnoki cím, egy-egy Olasz Kupa és Szuperkupa mellé két Bajnokok Ligáját is. Korábban megfordult az Internél, a Bresciánál és a Reggianánál is, hosszú játékoskarrierjét az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS) szereplő New York Citynél zárta le.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »