Amit szabad egyeseknek, nem szabad másoknak…

Amit szabad egyeseknek, nem szabad másoknak…

A rendőrség az elmúlt héten Szlovákia-szerte csaknem 6 ezer esetben járt el a koronavírus-járvány terjedését megakadályozni hivatott korlátozó intézkedések megszegőivel szemben. A közösségi oldalukon közzétett adatok szerint a 5975 szabálysértésből 4070 esetben a kijárási korlátozások megszegőivel volt dolguk.

Emellett 1728 esetben a szájmaszk viselésének elmulasztása, 167 esetben a karanténkötelezettség megszegése miatt jártak el és 10 olyan esetre derítettek fényt, amikor az üzemegységek a tilalom ellenére is nyitva tartottak.

Összesen 24 430 esetben a kijárási tilalom figyelmen kívül hagyásáról, 11 895 esetben a szájmaszk viselésének elmulasztásáról, 776 esetben pedig a karanténkötelezettség megszegéséről volt szó. Március első két hetében 96 esetben találtak nyitva olyan üzemegységet, melynek zárva kellett volna maradnia.

Hírdetés

Mindehhez azonban hozzátartozik az is, hogy bizony nehéz az embereket például a kijárási korlátozások betartására kötelezni, ha a másik oldalon például azt látják, hogy míg ők a szomszédos járásba sem mehetnek át, addig egzotikus országokba minden további nélkül lehet utazni, vagy hogy a szájmaszk viselésének elmulasztásában egyes politikusaink bizony tüntető módon élen járnak.

Negatív példaként Robert Ficót említenénk, aki a szájmaszk helyett következetesen viseli áttetsző műanyag arcpajzsát, ami a tisztiorvosok véleménye szerint nem nyújt kellő védelmet és nem felel meg az előírásoknak. A korábbi kormányfő tavaly szeptemberben kezdte viselni az említett eszközt, azt megelőzően a nyilvánosság előtt gyakran egyáltalán nem viselt semmilyen arcvédőt, előfordult, hogy sajtótájékoztatón egyedüliként, arra hivatkozva, hogy abban nehéz lenne beszélnie.

Nos, mindehhez szerintem nem kell különösebb kommentár…

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »