Amikor saját udvarodban saját lapátoddal vernek

Amikor saját udvarodban saját lapátoddal vernek

Az ügyben érintett fiatalok egyazon szórakozóhelyen töltötték a péntek estét. Magyarok, szerbek, vegyesen. Nem is volt különösebb gond egészen az éjjeli órákig. Amikor az eset sértettje valamivel 2 óra előtt úgy döntött, hogy hazamegy, az utcán, a bejárati ajtó előtt éppen valakiket „rendre utasítók”, a későbbi támadás felbujtói ráförmedtek, hogy mit akar, tán verekedni, hogy kijött.

„A fiam csak annyit mondott, hogy semmit, csak hazamenni. Erre egyikük elébe állt, a fiam félrelökte és elindult. Kiabáltak utána, hogy majd mindjárt hívjuk a testvéreinket és majd azoknak mutasd meg, hogy ki vagy. Erre a fiam legyintett egyet és ballagott tovább hazafelé”, meséli a még most is az esemény hatása alatt álló édesanya. „Amikor a fiam a főutca elejéhez ért, meglátott egy érkező kocsit és megismerte a fenyegetőző fiatal bátyját. Ekkor futni kezdett, azok pedig kiugráltak a kocsiból és utána eredtek. Üldözték hazáig, de nem álltak meg a kapunál, hanem rátörték a kaput és bejöttek az udvarunkba, ahol ütni kezdték. Én a jajgatására riadtam fel, úgy alsóneműben kirohantam és rájuk kiabáltam, hogy mit csináltok itt. Erre a főkolompos felállt a letepert fiamról és nekem jött. Én meglöktem és akkor ért ki a férjem, aki súlyos szívbeteg. Ő is rájuk kiabált és amikor lejött a lépcsőn egyikük a kempingszékkel leütötte. Megtántorodott és ekkor ököllel is megütötték úgy, hogy el is esett. Felrepedt a szemöldöke, vérzett az arca, és ekkor még az illető felkapta a lapátot, hogy rácsapjon vele. A fiam ekkor, hogy védje az apját, kezével próbálta megfékezni az ütést, a lapát így félrecsúszott és a fiam fejét találta el úgy, hogy eltört a nyele. Közben hozzám vágták a biciklit, rám borították a kempingasztalt. Lehetetlenség volt védekezni a hat megvadult fiatal ellen. A férjem közben valamelyest magához tért és hátra indult, hogy kerítsen valami védekező eszközt. Egy másik lapátot hozott és csak ekkor sikerült őket valamelyest kifelé terelni, de még a kapuban is rá akartak csapni, de szerencsére elhajolt. Amikor nagy nehezen sikerült bezárnunk a kaput, akkor mondta egyikük hangosan, hogy, neka neka, sad ćemo da lomimo kola. Úgy is lett. Lerugdosták a ház előtt álló kocsink visszapillantó tükreit és egy helyen behorpasztották a karosszériát. Ami az egészben még külön is szomorú, hogy a kislányunk mindezt megdermedve nézte végig, hang nem jött ki a száján a sokktól.”

Miután a dühöngő társaság elvonult, az édesanya átbicegett a rendőrségre, ahonnan közben már riasztották a járőröket, mert odahallatszott a zaj, olyan közel történt hozzájuk az eset. A járőr be se akart menni az udvarba, csak miután az apa megmutatta neki a sérüléseit. A rendőrség elvégezte a helyszínelést, elvitte a bűntárgyakat és kihallgatta a sértetteket is. A sérülésekről orvosi látleletek és fényképek is készültek, ahogyan a feldúlt helyszínről, az udvarban szétdobált, összetört bútorokról, eszközökről is. A bántalmazott fiú édesanyja elmondta még, hogy annak ellenére, hogy a rendőrség megindította az eljárást, a főkolompos fiatalember hozzátartozói megpróbálták őket „megvásárolni”, de közölte, hogy ők nem eladók. Egy ilyen eset nem múlhat el büntetlenül, vagy ha mégis, akkor kész elköltözni Magyarkanizsáról, mert ezek után egyáltalán nem érzi magát biztonságban a család.

Noha a sértett illetve sértettek magyarok, az elkövetők pedig szerb ajkúak voltak, a magyarkanizsai önkormányzat ma kiadott közleménye szerint a rendőrségi nyomozás jelenlegi állása azt mutatja, hogy az esetnek nincs nemzeti háttere. Ezt alátámasztotta az édesanya is, aki elmondta, hogy fiának is vannak szerb barátai és soha sem volt gondja emiatt. Szerinte ez az ügy elsősorban alkohol, esetleg kábítószer indíttatású volt, amire reményei szerint a nyomozás fényt derít majd.

Az önkormányzati közleményben írja még, hogy a rendőrség tájékoztatása szerint öt gyanúsított ellen indult bűnvádi eljárás, az édesanya pedig úgy értesült, hogy a fő gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték.

Bödő Sándor


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »