Amikor néhány száz ember kezébe kerül a jövő

De most nem a háttérhatalomról, hanem a borsodi Vágáshutáról és a zalai Vaspörről van szó. Ugyanis mindkét településen időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap. Közös a két településben az is, hogy mindkét megmérettetésen indul a Magyar Munkáspárt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vágáshután azért tartanak időközi választást, mert a község képviselő-testülete feloszlatta magát. A polgármesteri posztért két független jelölt indul, valamint egy harmadik a Magyar Munkáspárt színeiben. A két képviselői mandátumra hatan aspirálnak, valamennyien független jelöltek. A 139 lakosú település választói névjegyzékében 134-en szerepelnek.

Ugyancsak önfeloszlatás miatt tartanak időközi választást a Zala megyei Vaspörben. A polgármesteri posztra hárman pályáznak: ketten függetlenként, egy jelölt pedig a Magyar Munkáspárt támogatottjaként. A képviselői mandátumra 13-an aspirálnak, a polgármesterként is induló munkáspárti jelöltön kívül mindenki más függetlenként méreti meg magát. A település választói névjegyzékében 327-en szerepelnek.

Ön tudta?

Kiemelendő a Magyar Munkáspárt aktivitása is, nem hiába ért el a párt az utóbbi időben 763 százalékos növekedést (fogadjunk, hogy erre nem számítottak).

Természetesen a témának van egy komolyabb aspektusa is. Egyrészt érzékelhető egy tudatos központi szándék arra, hogy ne vegyünk részt sorsunk alakításában (ez már az oktatásban is elkezdődik), másrészt kialakulóban van egy, a demokratikus intézményeink ellenőrzése felett álló hatalmi rendszer, amely valóban néhány tucat vállalati vezető irányításával működtethető.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »