Amikor lehull az antirasszista álarc, és azt mondják a fehérgyűlölők, hogy túlságosan színtelen a horvát válogatott

Amikor lehull az antirasszista álarc, és azt mondják a fehérgyűlölők, hogy túlságosan színtelen a horvát válogatott

Várható volt, hogy a magukat antirasszistának nevező egyének körében előbb-utóbb valaki nyilvánosan is szóvá teszi: a vb-n egyes "kelet-európai" futballválogatottak csupa fehér focistákból tevődtek össze. Ami az antirasszisták szerint nem helyes. Sőt, az egyértelmű rasszizmus jele.

Nos, a LICRA elnevezésű (Nemzetközi Szövetség a Rasszizmus és Antiszemitizmus Ellen), franciaországi "jogvédő" szervezet meg is szólalt az ügyben – számol be a Valeurs Actuelles című hírportálra hivatkozva a Voice of Europe.

A LICRA az egyik legbefolyásosabb antirasszista (a fehérgyűlölő alighanem megfelelőbb jelző rájuk nézve) szervezet Franciaországban, mely habozás nélkül beperel bárkit, akire rásütik a rasszista bélyeget.

Az elmúlt vasárnapi vb-döntőt megelőzően a LICRA párizsi szervezete a Facebookon dicsérte a franciaországi futballcsapatot, és illette lenéző jelzőkkel a horvát válogatottat.

Hírdetés

Eszmefuttatásuk így hangzik:

A mai mérkőzés történelmileg és szociológiailag is kiemelkedően fontos… A francia csapat, amely sokszínű, etnikai sokféleség jellemzi, néz szembe a drámaian uniformizált, színeket nélkülöző, íztelen-szagtalan horvát válogatottal…

Szerencsére a szervezet Facebook-fiókját dühös hozzászólások sokasága árasztotta el, ezért törölték az épületes kinyilatkoztatást. Azonban egy másikkal helyettesítették, amely már nem a horvát labdarúgók bőrszínére, hanem a maffiával ápolt állítólagos kapcsolatukra vonatkozik.

P. O.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »