Amikor elfogynak a szavak…

Amikor elfogynak a szavak…

Öt tehetséges fiatal indult el az életének további szakaszát meghatározó úton, ám egy felelőtlen gépkocsivezető ártatlan áldozataivá váltak a borongós október elejei vasárnap este, abban a bizonyos pozsonyi buszmegállóban.

Leírhatatlan keserűség, kimondhatatlan bánat, amit napok óta sokakkal egyetemben jómagam is érzek. Tán ez a halál a legkeserűbb, a legértelmetlenebb, vétlen járókelőkből egy másodperc töredéke alatt egy ámokfutó áldozatává válni.

Országos viszonylatban tragikus maga a tény. S még inkább szívbemarkoló, hogy az áldozatok mindegyike tizenkilenc–húsz év körüli fiatal volt.

A fiatalok mindannyian mostanában érettségiztek. Egy új életszakasz hajnalán ragadta ki őket szeretteik, barátaik köréből a kegyetlen sors. Bizonyára sokuk most először hagyta el huzamosabb időre a féltő családi fészket.

Család, testvérek, barátok, szeretetteljes közeg várta haza mindannyiukat, hogy új élményekkel gazdagodva beszámoljanak a fővárosban szerzett benyomásaikról. Az örömteli, élménybeszámolós telefonhívás helyett azonban hivatalos értesítés érkezett a hozzátartozókhoz a tragikus balesetről.

Hírdetés

Sokunkat megrendítettek a történtek. A fiatalok családtagjai, rokonai, ismerősei mellett egykori iskoláik tanárait, tanulóit is mélyen lesújtották a történtek. Fájó szívvel emlékeznek és próbálják elfogadni az elfogadhatatlant.

Tavaly érettségizett az ipolysági Szondy György Gimnáziumban. „ (…) elfogytak a szavak, a csend beszél tovább. Az üresség. Az emléked örökké élni fog” – olvasható a tanintézmény hivatalos közösségi oldalán. A szocreál stílusú négyemeletes építmény homlokzatán hétfő óta fekete zászló hirdeti a tragikus, máig fel nem fogható hírt.

Ugyancsak méltón búcsúztatja az ipolybalogi Ipolyi Arnold Alapiskola is egykori diákját. Nem a búcsúzás fáj a legjobban, hanem az űr, ami velünk marad utána” – szól a szívhez szóló fájdalmas üzenet.

Büntetését bízzuk a hatóságokra és a Mindenhatóra. Az ártatlan fiatal áldozatok emlékét pedig őrizzük meg szívünkben és emlékezetünkben! Tragédiájuk legyen intő példa a súlyos felelősségről mindazok számára, akik volánhoz ülnek, s úgy gondolják, egy (vagy több) pohárnyi alkohol még belefér…

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »