Amerikaiak turbózhatják fel a Szigetet, mert megvették

Amerikaiak turbózhatják fel a Szigetet, mert megvették

A magyar tulajdonosok eladták a többségi, 70 százalékos tulajdonrészüket a Szigetből egy brit-amerikai befektetőcégnek, az Edition Capitalnek, aminek eddig is voltak befektetései a média- illetve szórakoztatóiparban – hivatkozik a 444.hu a Forbes magazinra, ami szerint a megállapodást ma délelőtt írták alá.

A cikkből kiderül, hogy igazi nagyhalak érkeznek: az Edition Capital-en keresztül érdekelt a tranzakcióban az amerikai Providence Equity Partners globális befektetési alap. A Forbes szerint a Sziget új többségi tulajdonosa formailag egy luxemburgi cég, a LuxCo Ltd. lesz.

Érdekes lehet továbbá, hogy a cég operatív működéséért továbbra is az alapító Gerendai Károly és a Sziget többi tulajdonosa felel majd: Takács Gábor továbbra is a nemzetközi projekteket vezeti, míg Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound igazgatói, valamint a Szigethez kötődő fesztiválok zenei programjait irányítják.

Hogy milyen jövő vár az utóbbi években amúgy is inkább a külföldi fiatalok pénztárcájához igazított fesztiválra? Sokat sejtető Gerendai kijelentése:

“A Providence pénzügyi forrásai és nemzetközi háttere, kiegészülve a mi csapatunk szakértelmével egy még erősebb pozícióba hoz minket, megnyitva olyan új növekedési lehetőségeket, amelyek korábban nem lettek volna lehetségesek”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »