Amerikai támogatással veheti át az irányítást Közép-Kelet-Európa

Amerikai támogatással veheti át az irányítást Közép-Kelet-Európa

A lengyel professzor több évtizede lobbizik azért, hogy a kelet-európai térség és egyben Magyarország érdekei is megjelenjenek Washingtonban – mondta Deák Dániel, aki hozzátette, hogy a magyar sajtóban megjelenet interjú is rávilágít arra, hogy rendkívül erős a lengyel-magyar partnerség.

Közös érdekek

Az azonos a geopolitikai érdekekből adódóan ezek az országok számos területen együttműködnek, ilyen a gazdaság-, energia- és kereskedelempolitikai kérdések – tette hozzá.

Kifejtette: Donald Trump szerint elhibázott a nyugat-európai politika a bevándorlás kérdésében. Az amerikai érdek, hogy a közép-kelet-európai régió magára találjon és politikailag meghatározó legyen az Európai Unión belül, amellyel szemben egy német-francia tengely nem tud mit tenni.

A magyar törekvéseknek, amelyet Orbán Viktor tusnádfürdői beszédében megfogalmazott, nagyon sok támogatója van – mondta Deák Dániel, aki hozzátette, hogy az amerikai támogatásnak köszönhetően belátható időn belül meg lehet valósítani a régiós együttműködést.

Hírdetés

Hozzátette: nem egy EU ellenes szövetségről van szó, a régió országainak a gazdaságpolitika, a bevándorlás és az EU jövőjének megítélésében azonos elképzelései vannak és elutasítják az Európai Egyesült Államok ötletét és a nemzetek Európáját szeretnék megvalósítani.

Soros destabilizációs kísérletei

Marek Jan Chodakiewicz a Magyar Időknek adott interjúban arról is beszélt, hogy Soros György a volt szovjet zónában támogatta a forradalmi törekvéseket, később a rendőrséget és a bíróságot próbálta behálózni.

Az utóbbi 30 évben legalább hárommilliárd dollárt költött a saját vagyonából erre a célra, akciói középpontjában a destabilizáció áll – áll az interjúban.

Egyre több országban döbbenek rá, hogy Soros  György befolyásolási kísérletei nagyon károsak és célja a nemzetállami keretek szétverése: az illegális  bevándorlás támogatása is egy ilyen kérdés.

Híradó.hu


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »