Amerikai szankciókkal sújtottak hivatalban lévő és volt ukrán tisztségviselőket hamis információk terjesztése miatt

Amerikai szankciókkal sújtottak hivatalban lévő és volt ukrán tisztségviselőket hamis információk terjesztése miatt

Az Egyesült Államok csütörtökön szankciókkal sújtott hivatalban lévő, illetve volt ukrán tisztségviselőket, akiket azzal vádol, hogy Oroszország megbízásából Ukrajnát destabilizáló tevékenységet végeztek.

Az amerikai pénzügyi tárca tájékoztatása szerint a büntetőintézkedésekkel sújtottak listájára felkerült Tarasz Kozak és Oleh Volosin ukrán parlamenti képviselő, illetve Volodimir Olijnyik és Vlagyimir Szivkovics volt tisztségviselő. A minisztérium szerint az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) irányítása alatt mindannyian szerepet játszottak Oroszország más szuverén államok, köztük az Egyesült Államok destabilizálását szolgáló kampányában.

Hírdetés

Kozak több televíziós hírcsatorna tulajdonosa Ukrajnában és az amerikai pénzügyminisztérium állítása szerint elősegítette az FSZB rágalmazási kampányát, amely Volodimir Zelenszkij és az ukrán elnök belső köréhez tartozó magas rangú tisztségviselők ellen irányult.

Az amerikai pénzügyminisztérium egyik illetékese arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy Ukrajna megtámadása esetén az Egyesült Államok tervezi-e Oroszország kizárását a belgiumi székhelyű SWIFT nemzetközi fizetési hálózatból elmondta, hogy „egyetlen lehetőség sem került le a terítékről”.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »