Amerikai republikánus képviselő: virágzó demokrácia van Magyarországon

Amerikai republikánus képviselő: virágzó demokrácia van Magyarországon

Virágzó demokráciát lát Budapesten az amerikai képviselőház Európáért is felelős albizottságának republikánus elnöke, Dana Rohrabacher, aki a Magyar Idők szombati számában beszélt erről; a Népszabadságnak úgy nyilatkozott, nem a magyar miniszterelnökkel van probléma, hanem azokkal, akik ellene vannak.

Orbán Viktor miniszterelnököt (j3) fogadja az amerikai kongresszusi delegáció tagjait, Juan Vargast (b), Dana Rohrabachert (b3) és David Ciclline-t (j2), valamint Colleen Bellt, az Egyesült Államok nagykövetét (b2) az Országházban 2016. április 8-án. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

A Magyar Időkben kifejtette: Magyarországnak erős vezetője van, aki változtat a korábbi rossz irányvonalon. Ronald Reagan elnök egykori munkatársa elmondta: arra számít, hogy Ted Cruz nyeri az elnökválasztást, és Washington és Budapest még szorosabbra fonhatja kapcsolatait.

A politikus az amerikai-magyar kapcsolatokat jónak, de javíthatónak is látja. Ennek érdekében előnyös lehet mindkét ország számára, ha Magyarország fejleszti fegyveres erőit, például a helikopterek esetében – vélekedett.

A republikánus képviselő a Népszabadságnak nyilatkozva úgy fogalmazott: nem zavarja a magyar miniszterelnök Oroszországgal kapcsolatos álláspontja. A Magyarországot ért kritikákkal kapcsolatos kérdésre kijelentette: szerinte a magyar miniszterelnökkel csak “szőröznek”.

MTI

The post Amerikai republikánus képviselő: virágzó demokrácia van Magyarországon appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »