Amerikai lap: Orbán háborúja rémálom

Az Orbán-közeli vállalkozók csalási módszereit vizsgálja egy svájci lap. Egy amerikai elemzés az Orbán-rezsim és a kommunista idők puha diktatúrája között von párhuzamot.

Magyar rémálom Orbán Viktor háborúja Soros György ellen. Így ír a Fidesz kampányról az amerikai Daily Beast, sötétség alcímmel. Felidézik, hogyan indított harcot a kormány a CEU ellen, miután belátták, hogy az általuk épített rendszernek ellenségei a szabad gondolkodók és a hagyományos polgári értelmiség. A kormánypárti média szerint szentségtörés Orbánt és a rendszert kritizálni, miközben a névleg keresztény rendszer egyre több jellegzetességében idézi a kommunista időszakot.

 

A Fidesz által felderített magyar Soros-hálózattal foglalkozik a moszkvai bulvárpropaganda lap. A Szputnyik szerint is tény, hogy létezik az Európa elpusztítására vonatkozó Soros-terv és a magyar kormányszóvivőt idézik, aki szerint Soros Györgynek 2 ezer katonája várja, hogy beavatkozzon a választásba. Az orosz cikk szerint a magyar kormány fellépése is alátámasztja, hogy a nem-kormányzati szervezetek a migráció elősegítésére jöttek létre.

 

A túl sikeres rokonok és barátok okoznak gondot Orbán Viktornak a kampányban, írja a Neue Zürcher Zeitung az EU-források ellopásából meggazdagodott NER-elit bemutatójában. A svájci lap Tiborcz István vagyonosodását veszi végig és arra a következtetésre jutnak, hogy az Orbán-féle pénzlopás alapja, hogy a közbeszerzési lopásokra létrehozott cégekben kétszer annyi uniós pénz van, amit egy átlag magyar cégben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »