Amerikai külügyi szóvivő dicsőíti az 56-os magyar hősöket

Amerikai külügyi szóvivő dicsőíti az 56-os magyar hősöket

Az 1956-os magyar forradalom hatvanötödik évfordulóján azokra a bátor férfiakra és nőkre emlékezünk, akik szabadságuk védelméért harcoltak Budapest utcáin – írta szombati közleményében Ned Price, az Egyesült Államok külügyminisztériumának szóvivője.

July 22 Statement by U.S. Department of State Spokesperson Ned Price - U.S.  Embassy in Norway

Hírdetés

Ned Price – no.usembassy.gov

“A szabadság iránti szenvedélyük 1989-ben realizálódott, amikor Magyarország a demokratikus utat választotta. A mostani évfordulót partnerünkkel és NATO-szövetségesünkkel együtt ünnepeljük” – fogalmazott a szóvivő.
     
Ned Price közleményében arról is írt: a forradalom után hazájukból menekülő, az Egyesült Államokban új életet kezdő magyarok hozzájárultak Amerika gyarapodásához.

“Ezek a magyar amerikaiak, és sokan előttük, illetve azóta is, megerősítették a két nemzet közötti kapcsolatokat” – tette hozzá.
   
Price írásában megemlítette, hogy idén ünneplik a Magyarország és az Egyesült Államok közötti diplomáciai kapcsolatok századik évfordulóját.
   
“Az 1956-os forradalomhoz hasonló pillanatok tisztaságukkal és hatásukkal tűnnek ki. Az 1956-os forradalmárok még mindig inspirálják azokat, akik értékesnek tartják a szabadságot” – zárta közleményét a külügyminisztérium szóvivője.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »