Amerikai képviselő aláírást gyűjt az USA magyarországi ellenzéki média finanszírozása felfüggesztésért

Amerikai képviselő aláírást gyűjt az USA magyarországi ellenzéki média finanszírozása felfüggesztésért

Andy Harris amerikai republikánus kongresszusi képviselő, a magyar-amerikai képviselőcsoport társelnöke levelet írt képviselő-társainak arról, hogy az amerikai külügyminisztériumnak fel kellene hagynia a magyar sajtó befolyásolásával. Arra kéri frakciójának tagjait, hogy csatlakozzanak hozzá és írják alá a levelet, amelyben sürgeti az USA külügyminisztériumát, hogy hagyjanak fel a magyarországi ellenzéki médiát pénzelésével.

Mint írja: „az Obama-adminisztráció ridegen bánt Magyarországgal, és eltorzított képet adott az Orbán Viktor által vezetett középjobb magyar kormány cselekedeteiről. Orbán a nyugati értékek és Magyarország hagyományos értékeinek és kulturális örökségének elszánt védelmezője, valamint a tömeges bevándorlás és Brüsszel hegemóniájának legfőbb ellenzője. Magyarország ismerte fel először az EU tagjai közül a menekültek ellenőrizetlen beáramlása miatt létrejött biztonsági kockázatokat, és elsőként tett valamit a beáramlás megakadályozására. Bár akkor súlyos bírálatokat kapott, ma a magyar határon emelt kerítés megfontolt, elismert és szükséges lépésnek tartják az egész EU integritása és biztonsága érdekében.

Trump elnök alatt javult, de nem változott teljes mértékben az Obama alatti politikai irány. Ami nagyon megdöbbentő, a Külügyminisztérium nemrég pályázatot írt ki 700 ezer dollár értékben, hogy az „objektív médiát” támogassák a magyarországi „demokratikus reformok” érdekében. Más szavakkal, a Külügyminisztérium az ellenzéki médiát pénzeli egy demokratikus országban, amely a NATO és az EU tagja. Ez a legutolsó a Külügyminisztérium azon tetteinek a sorában, amelyek sértőek és aláássák az USA egyik legszorosabb európai szövetségesének jobbközép kormányát.

Hírdetés

A továbbiakban kéri képviselő-társait, bátorítsák arra Tillerson külügyminisztert, hogy azonnal függessze fel a pályázatot és fejlessze a Magyarország és az USA közötti természetes szövetséget.

Sebes Gábor / Polgárportál

The post Amerikai képviselő aláírást gyűjt az USA magyarországi ellenzéki média finanszírozása felfüggesztésért appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »