Amerikai álom: mekis sültkrumplival ünnepelt a Donald

Amerikai álom: mekis sültkrumplival ünnepelt a Donald

Trump, a vállalati Amerika megtestesítője, stílszerűen olcsó volt, miután bebiztosította elnökjelöltségét.

Kóla, krumpli, Donald Trump. Nem elég, hogy ugyanazon a napon, amikor kiderült, bebiztosította a szükséges számú, 1237 pártdelegáltat ahhoz, hogy az országos republikánus konvención hivatalosan is a párt elnökjelöltje legyen, majd a megújuló energiaforrások ellenében az olajipar és az igen vitatott palaolaj-kitermelés mellett tört lándzsát egy észak-dakotai rendezvényen, a Donald még ezt a fotót is posztolta.

Trump az Instagrammon kápráztatta el híveit a parádés lakoma képével csütörtökön ezzel a szöveggel: “az 1237-et ünnepelve!”.

Kétségtelenül puritán hangvétel az ünnepléshez, amely persze nem idegen Benjamin Franklin országában.

Mindenesetre a diétás kólával tálalt Big McMenu-t elnézve nehéz eldönteni, hogy némi humorról van csak szó, ahol a jelölt a saját nevével viccelt, vagy ezzel a mágnás esetleg a lecsúszó amerikai középosztálynak küldött valamiféle szolidaritási üzenetet. Avagy a vállalati Amerika iránti elkötelezettsége mutatkozott meg ismét. Aziránt az Amerika iránt, amely a nagy olajcégek, az iparosított mezőgazdaság, az erre épülő gyorsétteremláncok és az uniformizált ételek, az uniformizált életek, a fantáziátlanság országává vált.

A TPS-jelentésekkel, nagyvállalati lózungokkal megetetett Amerikává.

Nyilván, létezik másféle Amerika is: kevésbé GMO-párti, szélerőműveket építő és a helyi terményeket, áruló piacra járó Amerika.

Trump minden megnyilatkozásában egyértelművé teszi:szemfényvesztésnek tartja azt az Amerikát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »