Amerika nem tud arról, hogy bárki is követné Trump példáját

Amerika nem tud arról, hogy bárki is követné Trump példáját

A Fehér Háznak nincs tudomása más országról, amely elismerné Jeruzsálemet Izrael fővárosának – közölte csütörtökön Sarah Sanders fehér házi szóvivő. “Én nem tudok olyan országról, amelytől azt várnánk, hogy ezt megtegye valamikor a közeljövőben” – mondta a Fehér Ház szóvivője. A Gázai övezetet kormányzó Hamász újabb intifádára (felkelésre) szólította fel a palesztinokat, a libanoni Hezbollah szélsőséges szervezet pedig ennek támogatását sürgette.

“Nem azt mondom, hogy nem fogják, de én nem tudok róluk” – fogalmazott. Eközben a Ciszjordániában kormányzó Fatah párt egy magas rangú vezetője, Dzsibril Radzsúb arra figyelmeztetett, hogy a térség meglátogatására készülő Mike Pence amerikai alelnököt “nem látják szívesen Palesztinában”.

“A Fatah nevében mondom, hogy nem fogadjuk Trump helyettesét a palesztin területeken. (Pence) megkérte (Abbászt), hogy találkozzon vele e hónap 19-én Betlehemben, de ilyen találkozóra nem fog sor kerülni” – szögezte le.

A térségbeli muszlim országok egyöntetűen ítélték el az amerikai államfő döntését, csütörtökön már összecsapások voltak Ciszjordániában, a Gázai övezetben, illetve az övezet és Izrael határterületein.

A Gázai övezetet kormányzó Hamász újabb intifádára (felkelésre) szólította fel a palesztinokat, a libanoni Hezbollah szélsőséges szervezet pedig ennek támogatását sürgette. A Gázai övezetből rakétákat lőttek ki Izrael irányába, de azok nem érték el a zsidó állam területét. Az izraeli hadsereg megtorlásul a Hamász célpontjait lőtte a szóban forgó térségben.

A zsidó állam védelmi erőinek közlése szerint egyik harckocsija és egy harci repülőgépe támadta meg a palesztin szervezet létesítményeit.

(MTI nyomán)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »