Amerika megszórta bombával Észak-Irakot

Legkevesebb 17 civil, köztük 12 gyerek is meghalt a csütörtök hajnali amerikai bombázásban.

A bombázást Tel-Áfár településen hajtották végre – jelentette az al-Dzsazíra arab hírtévé.

Az iraki kormány egyelőre hivatalosan nem reagált a történtekre. Nem tudni, hogy milyen „hiba” folytán vette célba az amerikai légierő a polgári lakosokat. Az Egyesült Államok vezeti a nemzetközi koalíció harcát, amelyben az Iszlám Állam dzsihadista szervezet utánpótlási helyszíneire mérnek csapásokat Irakban.

Az amerikai légierő legutóbb egy AC-130-as csatarepülőgéppel tavaly októberben megtámadott egy kórházat az észak-afganisztáni Kunduzban, 42 ember halálát okozva. A Pentagon belső vizsgálata szerint emberi és műszaki hibák összessége vezetett az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nemzetközi segélyszervezet kórházának megtámadásához. Az elkövetett „hibáért” tizenhat amerikai katona fegyelmi büntetést kapott.

Forrás: MTI/kuruc.info.hu/Nemzeti Hírháló

sokkaljobb-kommentár: Az oroszok már végeztek volna az Iszlám Állammal és a szír ellenzéknek elnevezett, a szír olajért bevetett „harcosokkal”, ha nem kapnának folyamatos utánpótlást! Vajon ki lehet a beszállító? Csak nem ugyanaz, aki a túlnépesedett országokból a nyakunkra hordja az analfabéták hadát?

Szíria történelmi értékében, az Iszlám Állam (arábiai gyilkos horda a törzsgárdája) által jócskán tönkretett Palmürában tegnap az oroszok hangversenyt tartottak.

Észak-Irakban van vagy kétszáz magyar katona. Remélhetőleg megússzák élve azt a tényt, hogy hol a törökök, hol Amerika bombázza őket… Az ottani olajmezőkben 20 százalékos Mol-tulajdon van, a palmürai új olajmezőt a Mol–INA fedezte föl… Mivel nagy veszteséggel elég jelentős mennyiségű Mol-részvényt vásárolt vissza a Fidesz, a szíriai és az iraki harcok kimenetele a magyar adófizetőknek sem mindegy!

Békéscsaba, 2016. május 6.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Általában hamis zászlós hadműveletet hajtanak végre. A hamis zászló alatti művelet (false-flag operation) azt jelenti, hogy valaki úgy hajt végre valamit, hogy közben bizonyítékokat gyárt és terít azért, hogy a felelősséget másra kenje. Ilyen kiemelkedő hadművelet volt az Irak ellen 2003-ban indított háború, valamint az Arab tavasz és az ukrajnai események.” (Részlet az Amerika háborúi által nekünk okozott károk című írásból)

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »