Amerika kedvencéből, Szaúd-Arábiából irányították a németországi terroristákat

Az Iszlám Állammal szoros kapcsolatot ápolhattak a würzburgi és az ansbachi merénylők. A biztonsági erők a terroristák mobiltelefonján található üzenetekből jutottak erre a megállapításra.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

Az ansbachi merénylet elkövetője egy 27 éves szíriai menedékkérő volt aki többször üzenetet válthatott az ISIS feltételezett tagjaival. A würzburgi támadó személyazonossága bizonytalan, de valószínűleg egy 17 éves afgán menedékkérő volt, aki szintén többször beszélgetett az Iszlám Állam feltételezett embereivel egy üzenetküldő szolgáltatáson keresztül.

Több telefonszámot, köztük szaúd-arábiai telefonszámokat is használták a beszélgető felek.

Würzburgban július 18-án egy vonaton késsel és baltával támadt rá egy fiatal férfi négy kínai turistára és egy német nőre, majd a terrorelhárítókra is, ezért lelőtték. A merénylet előtt a fiatal férfi beszélgetőpartnere azt javasolta a terroristának, hogy hajtson autóval a tömegbe. Mivel a merénylőnek nem volt jogosítványa, ezért ezt elvetette, és azt írta, hogy inkább felszáll egy vonatra és rátámad az útjába kerülő utasokra. Utolsó üzenetében úgy fogalmazott, hogy “találkozunk a mennyországban”.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »