„Amerika harmadik országokon keresztül támogat, izraeli tisztek is segítenek”

Harmadik országokon keresztül fegyverezte fel Washington a szíriai szélsőséges iszlamistákat – ez derül ki abból az interjúból, melyet egy német újságíró készített az An-Nuszra Front egyik parancsnokával Aleppóban. Az oroszok egyre dühösebbek.

Érdekes dolgok derülnek ki a németországi Kölner Stadt-Anzeiger cikkéből, melynek szerzője egyenesen Aleppóba ment, hogy interjút készítsen Abu al-Ezz-zel, az An-Nuszra Front helyi parancsnokával. Amennyiben igazat mondott az újabban önmagát csak Dzsabhat Fatah as-Samnak nevező, korábban az Al-Kaida helyi leányvállalataként működű szervezet tisztje, az egészen más megvilágításba helyezi a szíriai háborút. Jól jött nekik a segítség Az interjúban most Abu al-Ezz egyenesen elmondta: az Egyesült Államok támogatja az ellenzéket, de nem közvetlenül, hanem közvetetten, méghozzá úgy, hogy az őket segítő országokat támogatja. A férfi elmondásából kiderült az is, hogy a szervezet ezzel nem elégedett. „Fejlettebb fegyverekkel is támogatniuk kellene minket” – hangsúlyozta a katona, majd közölte: eddig a célkövető páncéltörő rakétáikkal értek el sikereket a csatatéren.

A tankokat Törökországon keresztül Líbiából kapták, és rakéta-sorozatvetők is jutottak hozzájuk. S bár a rakétaindítók egy részét a szíriai hadseregtől zsákmányolták, a parancsnok beismerte: bizonyos régiókat az amerikai páncéltörő rakétáikkal tudnak ellenőrzésük alatt tartani. A parancsnok a külföldi katonai tanácsadókról is beszélt. Állítása szerint törökországi, katari, szaúd-arábiai, izraeli és amerikai tisztek is érkeztek hozzájuk, fegyverszakértők voltak. A szaúdi és a kuvaiti kormánytól pedig pénzt is kaptak. Magáról a szervezetről is megtudhattunk fontos részleteket: a parancsnok szerint az Iszlám Front és az Iszlám Hadsereg nevű iszlamista szervezetek is velük vannak.

„Mi mind az An-Nuszra Front vagyunk” – fogalmazott a férfi, szerinte a céljaik ugyanazok. Iszlám államot akarnak Az An-Nuszra Front persze sosem rejtette véka alá az elképzeléseit: mikor 2012-ben létrejött, még az elsődleges célja az volt, hogy Szíria éléről eltávolítsa Bassár el-Aszad elnök rendszerét. Így kezdetben még együttműködtek a többi lázadó szervezettel – főként a Szabad Szíriai Hadsereggel (SZSZH) –, rövidesen azonban fordult a kocka: területeket szereztek Idlib és Aleppó tartományban, nemegyszer szembekerülve korábbi szövetségeseikkel.

A folytatás, illetve a tanulságos cikk elérhető ITT

Forrás: MNO/kuruc.info

Nulla visszhangot és beszámolót kapott a médiában az ENSZ-ben Szíriáról zajló vita. Pedig kőkemény mondatok hangzottak el, amiről csak a latin-amerikai tévéállomás angol nyelvű honlapja számolt be: Szíria külügyminisztere szombaton az ENSZ közgyűlésén elmondta, országa Szíria „széleskörű terrorizmussal néz szembe a zsoldosok és a nemzetközi erők részéről, beleértve Izraelt és az Egyesült Államokat, de továbbra is eltökélt a béke felé haladni”.

 Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, a továbbiakban sem Oroszország, sem Szíria nem hajlandó külső kérésre egyoldalúan felfüggeszteni légiereje bevetését, miután az elmúlt hónapokban kiderült, a tűzszünetet a terroristák állásaik megerősítésére folytattak harcokat. Ez történt legutóbb, amikor az amerikaiakkal Aleppo térségére egyeztek meg két, illetve három napos tűzszünetben. (Forrás: vilaghelyzete.com)

sokkaljobb-kommentár: Amennyiben ezek a terrorszervezetek nem kapnának folyamatosan fegyver, élelmiszer és főleg víz utánpótlást, már maguktól megszűntek volna a 45 fokos hőségben.

Mivel nagyon kell a szír olaj, a bibliai értékek, műkincsek, a pénzkibocsátási jog, ezért ott nehéz lesz a béketeremtés. Le akarta Líbiához hasonlóan bombázni a művelt Nyugat Szíriát is, de a lehetőséget az oroszok az ENSZ Biztonsági Tanácsában megvétózták, emiatt aztán szárazföldön kell tönkretenni a jobb sorsra érdemes, valaha élhető országot.

A szárazföldi tönkretétel érdekében Szaúd-arábiai börtönök halálsorairól kiengedtek több mint ezer rablógyilkost. Ők lettek az alapítói az Iszlám Államnak. Lefejezést a börtönök ablakaiból elég sokat láttak… Az Arab tavasz jócskán betett az érintett országoknak, megérkezett a demokrácia, és azóta nincs náluk élhető élet. Sok túlélő beindult Európa irányába, amiből máris nagy baj van.

Irakban is egyre rosszabb a helyzet, főleg Bagdadban sok a robbantásos merénylet. Rájuk valamiért alig jut figyelem. Afganisztánban 50 év óta nincs béke, egyre vadabbak az onnan érkező úgynevezett migránsok.

Az Amerika által nekünk okozott károk című tavalyi összeállításunk elérhető ITT

Békéscsaba, 2016. szeptember 29.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető 1.: „Általában hamis zászlós hadműveletet hajtanak végre. A hamis zászló alatti művelet (false-flag operation) azt jelenti, hogy valaki úgy hajt végre valamit, hogy közben bizonyítékokat gyárt és terít azért, hogy a felelősséget másra kenje. Ilyen kiemelkedő hadművelet volt az Irak ellen 2003-ban indított háború, valamint az Arab tavasz és az ukrajnai események.” (Részlet az Amerika háborúi által nekünk okozott károk című írásból)

Emlékeztető 2.: „Az USA hegemóniájának megőrzéséről: „A világot az uralja, aki Eurázsiát uralja. De aki Eurázsiát uralni akarja, annak Oroszországot kell uralnia. És aki uralni akarja Oroszországot, annak ki kell szakítania Ukrajnát az orosz érdekszférából.” (Részlet Zbigniew Brzezinski A nagy sakktábla című könyvéből)

Emlékeztető 3.: „Amit fontos lenne megtenni, az, hogy mindenhol korlátozzuk a születések számát és népszerűsítsük a – rasszok közötti – vegyes házasságokat abból a célból, hogy létrejöjjön egy globális emberfaj egy olyan világban, amelyet központi kormány fog teljes egészében irányítani.” (G. Brock Chisholm pszichiáter, az Egészségügyi Világszervezet első főtitkára a Kalergi-terv lényegéről)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »