Amerika: 14 éves lövöldözött egy iskolánál, újabb négert lőttek le a rendőrök

Lelőtte saját apját, majd egy helyi általános iskolánál kezdett lövöldözni egy 14 éves amerikai fiú szerdán Dél-Karolinában. A támadó megsebesített két diákot és egy tanárnőt, de megfékezték, mielőtt az iskola épületébe bejuthatott volna. Estére az egyik lelőtt diák állapota válságosra fordult.

A lövöldözés kezdetekor a dél-karolinai kisváros, Townville iskolájának vezetői azonnal értesítették a rendőrséget, amelynek rohamcsapata perceken belül a helyszínre érkezett. Az épületben tartózkodó 280 diákot kimenekítették a közeli baptista templomba, a lövöldözőt pedig elfogta egy önkéntes tűzoltó. A gyerek nem tanúsított ellenállást.

Indítékairól semmit nem tudni, a támadás előtt nem küldött üzenetet, s bár kihallgatását a rendőrök megkezdték, egyelőre semmilyen részletet nem tettek közzé, még azt sem, hogyan jutott a fegyverhez.

Terrorakció lehetőségét viszont kizárták.

Közben egy kaliforniai kisvárosban, Los Angeles közelében szerdán ismét lelőtt egy rendőr egy néger férfit. A rokonai szerint mentális betegséggel küszködő áldozat a kezébe vett valamit, ekkor a rendőr állítólag azt hitte, hogy fegyvert fog rá, és lőtt.

A San Diego közeli El Cajon városkában, ahol a tragikus eset történt, a helybéliek tüntetni kezdtek, és rövid időre lezárták az országutat is.

A rendőr fegyverhasználatának ügyében a helyi illetékesek mellett a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is vizsgálatot indított.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »