Amennyiben a tanárok sztrájkolnának, Gröhling csatlakozna hozzájuk

Amennyiben a tanárok sztrájkolnának, Gröhling csatlakozna hozzájuk

Ha a pedagógus-szakszervezetek tiltakozni fognak, amiért nem emelik a tanügyi dolgozók fizetését, Branislav Gröhling oktatási miniszter valószínűleg csatlakozik hozzájuk. Ezt a szerdai kormányülést követően közölte a miniszter.

Rámutatott, hogy a kormánypártok választási programjában szerepelt a tanítók fizetésének emelése. Gröhling tájékoztatása szerint a kormányprogramban is szerepel, hogy vonzóbbá kell tenni a pedagóguspályát. Az oktatási tárca vezetőjének tájékoztatása szerint többször is tárgyaltak a pénzügyminisztériumban a tanárok fizetésének emeléséről.

Hírdetés

Rámutatott, hogy már ebben az évben is számos pedagógus fog hiányozni, például nyelv-, matematika- vagy informatikatanárok.

A miniszter azt mondta, a fizetések tízszázalékos emelését, amit a szakszervezet követel, hajlandók lennének úgy átcsoportosítani, hogy hat százalék lenne az általános béremelés, és négy százalék az az összeg, amit ösztönzésként adnának azoknak a pedagógusoknak, akik olyan tantárgyakat oktatnak, ahol a legnagyobb a tanárhiány. Gröhling hozzátette, az iskolaigazgatóknak rendelkezniük kell egy pénzalap fölött, amiből jutalmat fizethetnének a pedagógusoknak.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »