Alstom-pénzek: vesztegetés gyanúja miatt nyomoznak

Vesztegetés gyanúja miatt nyomozást indított a rendőrség az Alstom-ügyben – erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a pestisracok.hu értesülését csütörtökön az MTI-nek.

Azt írták, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen, de további információt a nyomozás érdekeire tekintettel nem adnak.

Medgyessy millióira kiváncsi a hatóság

Bizonyítottság esetén az üzletszerűen elkövetett vesztegetés lehetőségét is vizsgálhatják. Az ügyben Magyarországon a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz hivatali vesztegetés gyanúja miatt.

A Magyar Idők április 26-án írt arról, hogy hogy két részletben összesen több mint 597 ezer euró – jelenlegi árfolyamon mintegy 180 millió forint – áramlott a korrupciós botrányba keveredett Alstom francia járműgyártótól Medgyessy Péter családi cégéhez 2007-ben és 2008-ban.

Medgyessy Péter még aznap az Indexnek elismerte kapcsolatát az Alstommal, szerinte „a díj a cég árbevétele volt, amely után adózott, és kilenc ember többéves munkájának az ellenértéke”.

Másnap a Magyar Idők az ügyben eljáró magyar nyomozóktól kapott információkra hivatkozva azt közölte: Medgyessyné Csaplár Katalin magánbankszámláján kötött ki az 597 ezer euró nagy része. Az Alstom ellen Nagy-Britanniában és Magyarországon is nyomozás folyik korrupció gyanúja miatt – emlékeztetett akkor a lap.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »