Alsó-Ausztria „bevándorlási tízparancsolatot” írna elő

Alsó-Ausztria „bevándorlási tízparancsolatot” írna elő

Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Alsó-Ausztria a jövőben magatartási szabályokat szabna meg menedékkérőknek „Bevándorlási tízparancsolat” néven. A javaslatot a szabadságpárti Gottfried Waldhäusl, alsó-ausztriai tartományi kormány bevándorlási ügyekért felelős tagja ismertette hétfőn St. Pöltenben.

 

A magatartási szabályok gyűjteménye, amelyet a menedékkérőknek a jövőben alá kell írniuk, a többi között olyan „parancsolatokat” tartalmaz, mint „Tanuld meg a német a nyelvet”, „Kövesd az osztrák törvényeket”, „A konfliktusokat erőszakmentesen oldd meg”, valamint „Tanúsíts hálát életed során Ausztria iránt”.

 

Hírdetés

Waldhäusl kiemelte:a „parancsolatokat” pozitív szándék és a józan ész vezérelte.

 

 

– tette hozzá Waldhäusl, majd hozzátette, hogy minden menedékkérővel elsőként azt kell megértetni, hogy „Ausztria miként működik”.

Waldhäusl néhány hónapja azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy a felnőtt kíséret nélkül úton lévő fiatalkorú migránsokat egy szögesdróttal körülvett és őrzött menekültszálláson helyeztette el. A fiatalok csak kísérettel hagyhatták el a létesítményt. Alsó-Ausztria néppárti tartományfőnöke, Johanna Mikl-Leitner gondoskodott a fiatalok megfelelő intézményekbe történő áthelyezéséről a fiatalkorúak jogvédelmével foglalkozó alsó-ausztriai gyermek és ifjúsági ügyvédség bírálatát követően.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »