„Álságos és hazug” (videóval)

A Jobbik agrárpolitikusa hétfői sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy a nagyobbik kormánypárt két olyan jogszabálytervezetet is a parlament elé terjesztett, amely a magyar termőföld és a magyar vidék megmaradását érinti.

A hazugság

Emlékezetes, hogy 2010-es kormányváltás egyik ígérete volt (és ezzel a kampányszöveggel sikerült behúzni Ángyán Józsefet is a kabinetbe), hogy az állam nagyobb szerepet fog vállalni a vidék megmaradásában, aminek az érdekében növelni fogja az állami földek területét.

Ennek az ellenkezője történt – húzta alá Magyar Zoltán – a nemzet egyik utolsó vagyonát privatizálták, az eladott területek 70 százaléka a legjobb termőföldjeinket jelentik.

Most ezt a hazugságát törvényesítené a Fidesz a parlamenttel, és zárná le a földprivatizációs folyamatot. Ez egy álságos és hazug beadvány – értékelt a szakpolitikus. Mint mondta: ha a magyar földek védelméről szóló törvényt egy évvel ezelőtt nyújtotta volna be a Fidesz, a Jobbik lett volna az első, aki támogatja azt.

A Fidesz másik jogszabálytervezete a Nemzeti Földalapkezelőről szóló törvényt módosítaná annak érdekében, hogy a privatizációból befolyt összeget ne további földvásárlásra, földbirtok-politikai célok megvalósítására fordítsák, hanem államadósság-csökkentésre. Teszi ezt annak ellenére, hogy még az Alkotmánybíróság szerint sincs igaza az Orbán-kormánynak ebben a kérdésben .

Magyar Zoltán szerint elfogadhatatlan, hogy a Fidesz ismét egy kétharmados törvényt próbál kijátszani, de ugyanúgy elutasította, hogy a privatizációból származó százmilliárdokat ne a vidék megmaradására költsék.

Felvetette, hogy ahelyett, hogy az Orbán-kormány a saját törvényeit próbálja kijátszani, többek között azzal foglalkozzon, Mészáros Lőrinc és családja hogyan tudott 2 milliárd forintért földet vásárolni.

„Ehhez nem tudjuk a nevünket adni” – fogalmazott a nemzeti néppárt politikusa.

Forrás: alfahir.hu – jobbik.hu

Magyar Zoltán országgyűlési képviselő sajtótájékoztatója:

 

sokkaljobb-kommentár: A magán-nyugdíjpénztári 3000 milliárd forint sorsa is ismeretlen maradt. A pénzüktől megfosztottak még csak egy igazolást sem kaptak az ígéret ellenére arról, hogy mennyi pénzük veszett oda! Az államadósságot csökkentené a termőföld árából a kormány – ez egy átláthatatlan, nyomon követhetetlen valami lesz. Bekerül egyáltalán az államkasszába a termőföld ára? – veti föl egy megátalkodott a Facebookon. Tovább zajlik a ködösítés, a hazudozás, és kuncsorgás a kifosztottak szavazataiért. Ezt nevezik demokráciának és nemzeti kormányzásnak. Minél több ilyen eset történik, annál tovább erősödik a Fidesz népszerűsége. Mintha fordítva lenne bekötve a társadalom… Villanyszerelők a megmondhatói, hogy ennek milyen komoly következményei lehetnek.

 

Békéscsaba, 2016. szeptember 27.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Nincs alkotmányos védelem alatt a Fidesz jóvoltából a magyar termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj. Mind a négy tétel nagy veszélyben van. A termőföldet még ebben a hónapban megkapják a narancsbárók és a Fidesz kisebb-nagyobb halai, a vízbázis kell a multiknak (az EU–USA szabadkereskedelmi egyezmény megkötése után – amit Orbán Viktor elképesztő módon támogat! – azt is elveszítjük. Az egészségügyi járulékokat már adóként szedik be, és akár stadionépítésre is felhasználhatják. Az ilyen törvényalkotókat be kellene legalább két hétre fektetni egy-egy magyar kórházba, és egyék azt az ételt, amit a magyar betegeknek felszolgálnak!”(Részlet a Jócskán megemelték a TAO-ba elterelendő milliárdokat – A Társasági adó (TAO) is a korrupció melegágya című cikkből)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »