Alpesisí-vb: Svájc nyerte a csapatversenyt

Alpesisí-vb: Svájc nyerte a csapatversenyt

Az olimpiai bajnok svájci válogatott nyerte a csapat-versenyt az alpesisí-vb-n. A két éve ezüstérmes szlovákok – Petra Vlhová nélkül – már a negyeddöntőben búcsúztak.

A kedd esti, párhuzamos műlesiklásban zajló viadalon a svájciak a belgák elleni könnyed sikerrel kezdtek, majd a negyeddöntőben a két éve bronzérmes, házigazda svédek ellen jutottak tovább szoros csatában. A négy között a német csapatot jobb időeredményeiknek köszönhetően verték, a fináléban pedig ugyancsak jobb idejüknek köszönhetően győzték le Ausztria legjobbjait.

A döntőben Wendy Holdener 28 század másodperccel legyőzte Katharina Liensbergert, az osztrákok azonban egyenlítettek, mert Michael Matt majdnem fél másodpercet vert Daniel Yulera. Sőt, aztán az osztrákok fordítottak is, mert Katharina Truppe 21 század másodperccel volt jobb Aline Daniothnál, azonban Ramon Zenhaeusern – aki már az előző két körben is hasonló helyzetben juttatta tovább csapatát – most is több mint fél másodpercet vert Marco Schwarzra, és ezzel a svájciaknak szerezte meg az aranyérmet.

Hírdetés

A tavalyi pjongcsangi olimpián is ezüstérmes osztrákok az argentin, a két éve vb-második szlovák, majd az olasz válogatott ellen nyertek, mielőtt elveszítették a finálét. A bronzérem a németeket legyőző olasz válogatott nyakába került, nem mindennapi körülmények között: a négy futam után először a németek örültek, miután 2:1-es olasz vezetésnél Alex Vinatzer kiesett, csakhogy utólag Linus Strassert is kizárták, mert rálépett egy kapura, így maradt a 2:1-es végeredmény – az olaszok javára.

A szlovákok Soňa Moravčíková, Matej Falat, Petra Hromcová, Adam Žampa összeállításban indultak, így nem számolhattak hasonló bravúrral, mint két éve, amikor Veronika Velez-Zuzulová és Petra Vlhová vezérletével egészen a döntőig meneteltek, és végül ezüstérmesek lettek.
Aréban a szlovák válogatott kezére játszott, hogy Lindsey Vonn lemondta a szereplést az amerikai válogatottban, amely így nem indulhatott. A rangsorban 9. szlovákok és 8. szlovének alkották így az utolsó nyolcaddöntős párt. Falat és Žampa legyőzte szlovén riválisát, Moravčíková és Hromcová viszont veszített, így 2:2-nél a legjobb egyéni idő – Falaté – döntött a szlovákok javára.

A negyeddöntőben a topfavorit, első kiemelt osztrák válogatott várt a szlovákokra. A Matt, Liensberger, Truppe, Schwarz négyesnek nem okozott gondot a szlovákok legyőzése, a legszorosabb befutó az utóbbié volt, aki 25 század másodperccel előzte meg Žampát. A világbajnokságon ma szünnap van. ⋌(MTI, TASR, nso)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »