Alpári módon osztotta ki beosztottjait Florea

Titokban készült hangfelvétel látott napvilágot szerda délután a közösségi oldalakon, amelyen Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere alpári stílusban oktatja ki a városháza igazgatóit, megtiltva, hogy szóba álljanak a helyi önkormányzati képviselőkkel. 

Florea_-3439_bDorin Florea

A hangfelvétel a Szabad Emberek Pártjához (POL) köthető Inmures.ro honlapon jelent meg. A kísérőszöveg a hétfői városházi operatív gyűlésen készült, és Florea magából kikelve ordibál benne. Többször is hangoztatja: megtiltja, hogy az alkalmazottak munkaidőben szóba álljanak a tanácsosokkal, ugyanis egyiküknek sincs benne a munkaköri leírásában, hogy információkat szolgáltasson azoknak. Az elöljáró többek között „szemétnek, semmirekellő csavargónak” nevezi a tanácsosokat.

A hangfelvétel kapcsán a polgármesteri hivatal sajtóirodáját kérdeztük, Cosmin Blaga sajtószóvivő azonban nem kívánta kommentálni azt.  Radu Bălaş, a POL egyik tanácsosa érdeklődésünkre elmondta, nem lepte meg a városvezető stílusa, hiszen jól ismert, hogy rendszeresen ordibál, alpári módon beszél beosztottjaival. „Két dolog lep meg a kiszivárogtatott hangfelvétel kapcsán: az egyik, hogy Florea polgármester még mindig nem érti, hogy ő a városi tanács döntéseit kell, hogy végrehajtsa, alkalmazza, a tanács a törvényhozó és ő a végrehajtó, a város nem az ő kis magáncége, ahol azt tehet, amit akar” – fogalmazott.

Hozzátette, kollégáival tapasztalták, hogy vannak olyan városházi alkalmazottak, akik „félnek a szemünkbe nézni, a kérdésekre felelni, látszik rajtuk, hogy meg vannak félemlítve, állásukat féltik”. A Szociáldemokrata Párt (PSD) tanácsosainak rangidős tagja, Cristian Bratanovici csütörtökön délben még nem hallotta a hangfelvételt, de szerinte alapvetően jó a viszonyuk a tanácsosokkal kapcsolatot tartó iroda alkalmazottjaival. „Kicsit akadozik még az információáramlás, lehet, még nem szokták meg, hogy a tanácsosoknak kérdéseik vannak, tájékozódni szeretnének. Remélem, hogy ezután valóban minden kért adatot a szakbizottsági ülésen bemutatnak” – mondta az önkormányzati képviselő.

Az RMDSZ frakcióvezetője, Csiki Zsolt kifejtette: nem lepődött meg a városvezető hangnemén, de azon igen, hogy a hivatal osztályvezetői eltűrik ezt a stílust, és hajlandók ilyen felettes keze alatt dolgozni. „Ha én a városháza igazgatói helyett lennék, kikértem volna magamnak ezt a hangnemet, más munkát kerestem volna” – mondta Csiki. Hozzátette, a tanácsosokkal való kapcsolattartással megbízott alkalmazottakkal normális kapcsolatot ápolnak, és többnyire megkapják a kért információkat.„Nem értek egyet a polgármester mondandójával, hangnemével, de elítélem a módszert, ahogy a hangfelvételt kiszivárogtatták” – mondta Csiki.

Kifejtette, a POL tanácsosainak – akikhez a hangfelvételt kiszivárogtató honlap köthető – inkább a város fejlődésén kellene dolgozniuk. Mint arról beszámoltunk, a POL tanácsosa, Hermann Mark Christian a hét elején bírósághoz fordult, mert a városháza a törvényes határidőn belül nem adott kielégítő választ a hivatalosan iktatott kérdéseire.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »