Álorvosok rövidítik meg a hiszékeny nyugdíjasokat

Álorvosok rövidítik meg a hiszékeny nyugdíjasokat

Magukat orvosnak beállító személyek rövidítik meg a pozsonyi nyugdíjasokat. Az állítólagos orvosok telefonon keresztül kérnek nagy összegeket az idős emberektől – tájékoztatott a rendőrség.

A csalók az esetek többségében azzal hívják fel a nyugdíjasokat, hogy a fiuk vagy valamelyik közeli rokonuk balesetet okozott, súlyosan megsérült és súlyos sérülést okozott, majd pénz kérnek a kártérítéshez. Egy becsapott idős hölgyet 18 600 euróval rövidítettek meg.

A 77 éves idős hölgy a telefonhívás után 3 127 eurót vett ki a bankból, és átküldte a megadott számlára. Ezután a csalók újra felhívták, majd közölték vele, hogy a pénz nem érkezett meg, a sérültnek időközben romlott az állapota, így további 15 535 euróra van szükségük – mondta Lucia Mihalíková rendőrségi szóvivő.

Egy telefonos csaló hétfőn egy 69 éves nőt hívott fel. Az állítólagos orvos azt állította, hogy a hölgy fia balesetet okozott, amelyben többen megsérültek. 3000 eurót kért tőle. A nő viszont felhívta a fiát, és kiderült, hogy csalásról van szó.

A rendőrség felhívják az idős emberek figyelmét arra, hogy az orvosok nem telefonálnak a családtagoknak, és nem kérnek tőlük pénzt arra, hogy a balesetet ne jelentsék be a rendőrségen. Ha bárki ilyen telefonhívást kap, értesítse a rendőrséget a 158-as telefonszámon.

Webnoviny.sk

Nyitókép: EuroEkonóm


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »